Grad Split i Sveučilište zajedno za oporavak gospodarstva od pandemije

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i rektor Sveučilišta Dragan Ljutić u četvrtak su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji na temelju kojeg je iz proračuna osigurano 970.000 kuna tvrtkama malog i srednjeg poduzetništva potpore za oporavak od pandemije, izvijestili su iz Gradske uprave.

Riječ je o Programu inkubacije i edukacije za razvoj poduzetništva i start-upova u visokotehnološkim industrijama, stoji u priopćenju.

Kako je pojašnjeno, sredstva za provedbu ove mjere Grad Split će doznačiti splitskom Sveučilištu koje će pripremiti Pravilnik o uvjetima, kriterijima i postupcima za dodjelu potpora male vrijednosti, provesti postupke dodjele tako da se cijeli iznos sredstava koja dodijeljuje Grad prenese na krajnje korisnike – poduzetnike i start-upove sa sjedištem u Splitu.

Ovim ugovorom realizirat će se jedna od mjera u sklopu gospodarskog oporavka grada uslijed pandemije covida 19 predstavljenih u travnju ove godine od financijsko-gospodarskog tima gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, podsjeća se u priopćenju.

Grad Split prepoznaje Sveučilište kao strateškog partnera koje svojim programima inkubacije i edukacije u sklopu Tehnološkog centra u Spinutu može pomoći u promjeni smjera gospodarstva od monokulture turizma prema visokotehnološkim industrijama, dodaje se u priopćenju.