Grad Rovinj i sindikat: Priča završila dobro, BAT ostaje u Hrvatskoj

Izvor: Grad Rovinj

Predstavnici sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) u srijedu su nakon sastanka s gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom izrazili zadovoljstvo time što je priča oko budućnosti Tvornice duhana Rovinj (TDR) “završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj”.

Tom im se prilikom gradonačelnik Rovinja Marko Paliagom zahvalio na zalaganju za radnike Tvornice duhana u Kanfanaru, u vlasništvu multinacionalne kompanije British American Tobacco, dok su predstavnici Sindikata pohvalili suradnju i podršku gradonačelnika Marka Paliage u pregovorima s BAT-om, a s ciljem ostanka tvornice u Istri i očuvanja radnih mjesta nakon što je tijekom prošle godine bilo najavljeno njeno moguće zatvaranje.

No, radnici više ne moraju brinuti za svoju budućnost, jer Tvornica duhana Rovinj ipak ostaje u Kanfanaru.

«U Rovinj-Rovigno smo danas stigli kako bismo obišli naše kolege u TDR-u i završili priču koja je predugo trajala. Iznimno smo zadovoljni postignutim rezultatima, ispunili smo cilj i očuvali radna mjesta. To je ono što mi kao sindikat radimo i što smo uspjeli napraviti. Priča je završila dobro i BAT ostaje u Hrvatskoj. To je bitno za Istru i Rovinj-Rovigno, ali i Slavoniju i poljoprivrednike koji uzgajaju duhan, odnosno važno je za cijelu Hrvatsku», izjavio je predsjednik sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske Denis Paradiš.

Gradonačelnik Marko Paliaga je na kraju sastanka izrazio nadu u dobru suradnju i u budućnosti.