Grad Pula zadužio se kod Lidla za 18,5 milijuna kuna

Trgovački lanac Lidl odobrio je kredit Gradu Puli u iznosu od 18,5 milijuna kuna, s rokom otplate od sedam godina, jednom godinom počeka i bez kamata.

“Trgovačko društvo Lidl Hrvatska d.o.o k.d. izrazilo je namjeru izgradnje trgovačkog centra s pripadajućom građevinskom infrastrukturom potrebnom za redovno korištenje objekta. Predmetna građevina će imati prilaz i priključak na još neizgrađeni kružni tok na cesti Prekomorskih brigada zbog čega su Grad Pula i trgovačko društvo Lidl sklopili Sporazum o kreditiranju izgradnje kružnog toka (rotora) od 7. veljače 2017. godine, piše Index.

Navedenim sporazumom trgovačko društvo Lidl preuzima obvezu financiranja izdataka nužnih za potrebe izgradnje kružnog toka na cesti Prekomorskih brigada te se obvezuje Gradu Puli osigurati cjelokupna sredstva za plaćanje radova izvođaču u iznosu od 18.500.000,00 kuna, a Grad Pula se obvezuje ista vratiti trgovačkom društvu Lidl na rok otplate zajma od sedam godina te jednu godinu počeka, u sedam godišnjih rata, bez kamata”, navodi se u obrazloženju odluke o odobrenju zaduženja.