Grad poslao apel Zagrepčanima. Oluja opet čupala drveće i nosila krovove

Novo nevrijeme zahvatilo je Zagreb, a dok građani objavljuju videosnimke i fotografije srušenih stabala i otpalog granja, iz Gradske uprave poručili su da zasad nema informacija o novim većim štetama niti o ozlijeđenima.

“Nemam informacije da ima većih novih šteta. U ovom trenutku, također nema informacija o ozlijeđenima”, istaknula je u izjavi za Hinu glasnogovornica Zagreba Dinka Živalj.  Nevrijeme koje je popodne pogodilo Hrvatsku došlo je i do Zagreba, dva dana nakon što je dosad neviđena oluja, izazvala štetu na više od 2000 objekata i odnijela dva života.

Prema snimkama koje na društvenim mrežama objavljuju građani, vidi se da srušenih stabala ili otpalog granja ima u različitim dijelovima Zagreba. “Županijski centar 112 Zagreb prema prvim informacijama zaprimio je više od 150 dojava građana o nevremenu”, istaknulo je u objavi Ravnateljstvo civilne zaštite.

Dodaju da se radi prijavama srušenih stabala ili potrebi za ispumpavanjima, ali i da situaciju usložnjava i prethodno nevrijeme.

Iz Gradske uprave, čije su službe prethodna dva dana radile kako bi se gradske prometnice i ulice očistile od palih stabala, poslali su apel građanima da ne zovu hitne službe osim u slučaju da im je ugrožen život ili imovina.

“Zbog današnjeg nevremena, ponovno molimo Zagrepčane da ne zovu hitne službe osim u slučaju kad je ugrožen život ili imovina, kako bi linije bile dostupne za najhitnije intervencije, dok se situacija ne stabilizira”, istaknuli su u objavi na Facebooku.