Grad Petrinja u akciji “Prijatelji djece“

Komisiju za ocjenjivanje rezultata Akcije „Grad Petrinja – prijatelji djece“ primili su danas u Maloj vijećnici Gradske uprave Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika.

Komisiji su se predstavile aktivnosti i programi Grada Petrinje vezani za Akciju. Gradonačelnik je istaknuo kako je sretan što je komisija došla u Petrinju i što je proces dobivanja povelje „Grad Petrinja- prijatelj djece“ pri samom kraju, te dodao: „Grad Petrinja ima jedan od svojih ciljeva da idemo prema Gradu prijatelju djece i znamo da je cilj ponekad u horizontu, ponekad nije.

Prije jedno dvije godine je bio daleko negdje preko brda, sad možemo reći da smo blizu tog cilja, zahvaljujući dragim ljudima, prijateljima, udrugama, ustanovama , gradu, mojim najbližim suradnicima koji su sebi dali zadatak da idemo k tom cilju. Siguran sam da ova rasprava koja je danas bila dala jedan ogroman doprinos prije svega obavezi da budemo stvarno pravi prijatelji našoj djeci, ako itko treba dobru i sigurnu budućnost to su naša djeca , to je smisao života i našega grada.

Siguran sam da imamo dobre bodove i da će vam Petrinja biti dobar domaćin jer Petrinja nikad nije izgubila svoje gostoprimstvo bez razlike što smo izgorjeli u Domovinskom ratu, ali nismo toliko izgorjeli da bi zaboravili brigu o djeci i ljudima. Komisiju čine tri članice, mr.sc.Maja Pleše Sabol, mr.sc. , mr.sc. Katarina Milković te prim.mr.sc. Marija Jungvirth Hegeduš koja se ovom prilikom obratila u ime prosudbene komisije: „Ono što me posebno fascinira je da ima pametnih umova u Petrinji i svaki je sa svog aspekta dobro prezentirao ono što je postignuto, a s druge strane što bi se trebalo postići, naravno u suradnji sa gradonačelnikom, ljudima iz lokalne sredine, uz pomoć i središnjice centraliziranih sredstava.

Ono što je kritički izneseno samo pokazuje da svi poznajete iz svojeg segmenta problematiku i standarde koji bi se trebali dostići i ja se nadam da je to već 70% uspjeha, a da ćemo onda uz pomoć lokalne sredine svi zajedno raditi. Trebamo sačekati još jedan segment,a to je mišljenje građana,mišljenje djece o Gradu Petrinji što isto dolazi u procjenu i ocjenu da Grad Petrinja postaje Grad prijatelj djece.

Mislim da ste jedan svjetionik ovdje u ovom području i ja se zajedno sa mojim članicama nadam da će i taj dio biti zadovoljen.“, kazao je gradonačelnik Dumbović.

Nakon sastanka sa članovima petrinjskog Koordinacijskog odbora akcije „Grad Petrinja – prijatelj djece“, tročlana komisija obišla je nekoliko lokacija u gradu kao što su škole, udruge, institucije i ustanove.