Grad Petrinja financirat će obnovu crkve Sv. Katarine

Članovi Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog danas slave svoj Dan i blagdan svoje zaštitnice sv. Katarine. Kod raspela, u petrinjskim Majdancima gdje je nekada stajala crkva sv. Katarine, gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, zajedno sa svojim suradnicima, predstavnicima Udruženja te gradskim vijećnicima položio je cvijeće i zapalio svijeću.


Tom prigodom kazao je:
„Obrtnici sa svim svojim vrijednostima i sa svim svojim možemo reći ulaganjima sebe, svoje obitelji, sve ono što rade, što guraju novce u proračun i sve ono što na kraju krajeva mi trošimo i što stvaramo novu vrijednost, upravo danas oni to slave i ja im od srca čestitam, želim da ih ima što više. Mi smo nastojali da u ovoj godini i ono što imamo u kriznim trenucima da pomognemo, kroz kapitalne objekte i mogu reći da u ovoj godini ono što su nas obrtnici kao Grad tražili ovdje obećavam da će biti na njihovom računu. Petrinjski obrtnici moraju biti naši partneri. Naši obrtnici neka se angažiraju oko svete Kate, ja sam otvoren za razgovor i dogovor što se tiče faza izgradnje same crkve, zanima me što će reći biskup i župan, i da ova ideja ne ostane samo priča, moja je poruka – započinjemo gradnju crkve svete Katarine u izvornom obliku koliko god može biti više a da ne špekuliramo o ničemu nego da je napravimo, to Petrinja zaslužuje.“- zaključio je gradonačelnik te najavio i gradnju kapelice u Dumačama, čim se riješe imovinski odnosi.

„To su objekti koji su vezani za tradicionalne vrijednosti i za Petrinjke i Petrinjce i za vjernike, sveta Kata mora ostati ovdje simbol poštivanja ne samo duhovnosti nego i svih ovih obrtnika.“ – rekao je gradonačelnik. Snježana Prpić, potpredsjednica Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog, ovom prigodom je čestitala svim obrtnicima njihov dan uz želju da što lakše prebrode ovu situaciju uzrokovanu pandemijom, te istaknula kako je situacija u obrtništvu vrlo teška. Također se zahvalila Gradu Petrinji i gradonačelniku na velikoj potpori pruženoj obrtnicima i Udruženju za uređenje njihovih prostora.

Zajedničku molitvu predvodio je kapelan župe sv. Lovre, Igor Borić.