Grad Petrinja donirao je 100 tisuća kuna Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku

Grad Petrinja donirao je 100 tisuća kuna Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku. Ček za donaciju ravnatelju Opće bolnice dr. Tomislavu Dujmenoviću uručio je gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

Tom prilikom gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović zahvalio je dr. Dujmenoviću na svemu što čini za napredak zdravsta na području Sisačko-moslavačke županije.

“Sa jednom željom i vjerom da sve ono što moramo napraviti kroz zdravstvenu priču, kroz zdravstveni standard i sve ono što se kao ravnatelj borite za našu Sisačko moslavačku županiju koja ne stoji financijski baš najbolje, jer kad pogledamo sve ostale županije i sve ostale magnetske rezonance koje su dobivene, a neke županije imaju čak i po dvije i dobili su ih na neki drugi način, a mi kao županija imamo, moram reći muke, gdje moramo zajednički napeti se kako bi dobili određene standarde za sve oboljele, a mislim da je to prije svega ne samo proračunska priča nego i civilizacijska. To je nešto što bi jednostavno trebali imati, nešto što je abeceda”, kazao je gradonačelnik Dumbović.


Bila je to prigoda da gradonačelnik Dumbović čestita liječnicima njihov dan, napomenuvši kako je ova donacija zapravo samo jedna kap za koju se nada kako će potaknuti i druge na dobra djela.

Drago mi je da možemo proširiti i razgovore za našu bolnicu u Petrinji za koju će trebati određene pomoći, dao sam svojoj pročelnici nalog i sve ćemo poduzeti da pomognemo i da u sljedećem koraku, određene standarde poboljšamo kako bi mogli odmah, već do Uskrsa reagirati i pomoći a s druge strane kroz neke kapitalne stvari koje bi išle na treću razinu koju morate u bolnici napraviti, da to stavite u projekciju troškovnika gdje je grad spreman u sljedećoj proračunskoj godini izdvojiti veća i značajnija sredstva, dodao je gradonačelnik Dumbović.

Ova donacija uvelike će pomoći u nabavci jednog značajnog uređaja, uređaja za magnetsku rezonancu, istaknuo je prilikom zahvale Gradu Petrinji  dr. Dujmenović, ravnatelj OB Dr.Ivo Pedišić.

“Mi smo vrlo blizu nabavke toga uređaja i vrlo je blizu taj dan kada će uređaj, otprilike početkom četvrtog mjeseca biti instaliran, naravno da imamo i određene troškove za smještaj tog uređaj, u tijeku su pripreme, morali smo staviti faradejev kavez, zaštitni kavez da se može staviti i UV uređaj i u svakom slučaju ova financijska sredstva svakako će nam dobro doći”, kazao je dr. Dujmenović.

Sisačka je bolnica jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nema ovaj vrijedan uređaj za magnetsku rezonancu, uređaj koji je vrlo važan za dijagnosticiranje velikog broja oboljenja, pogotovo neuroloških oboljenja, te oboljenja lokomotornog sustava.

Dr. Dujmenović napomenuo je kako bolnica osim što nabavlja uređaje, redovito se zalaže i za boljitak pacijenata.