Grad Petrinja dodjelio 30 stipendija studentima

Nakon Natječaja za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Petrinje za akademsku godinu 2018./2019. godinu, Grad Petrinja dodjeljuje 30 stipendija studentima s područja Grada Petrinje u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna u razdoblju od 12 mjeseci.

Veći dio studenata danas je bio na potpisivanju ugovora, a sve ih je pozdravio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje s Viktorijom Kaleb, zamjenicom gradonačelnika i Josom Grahovcem, privremenim pročelnikom UO za društvene djelatnosti.

Gradonačelnik je tom prilikom rekao:

„Želimo pomoći svakom mladom čovjeku, svakom studentu, kako bi imao sigurnost, kako bi imao dobro školovanje i kako bi na kraju pomogli vama, vašim obiteljima i kako na kraju bi pomogli i našem gradu. Danas lijepa naša Domovina, Županija, Slavonija i mnogi krajevi imaju ogroman problem izuzetno puno mladih ljudi, školovanih odlaze iz Domovine i to je ono što nam nije baš na ponos. Smatram da sve ono što ćemo mi kao Grad uložiti u vas, da će to biti nešto što će obvezati jednu i drugu stranu, da ćete vi tu jednu značajnu, pozitivnu energiju koja dolazi kroz školovanje upotrijebiti za dobrobit svega onoga što budete naučili kroz svoje studije.

Mi kao Grad smo odlučili da još proširimo natječaj uz ovih 30 na još 15 stipendija što je jako važno i rekao sam da neću ni u jednom trenutku štedjeti proračun, neću štedjeti svoje suradnike najbliže kada su u pitanju studenti, naša djeca grada gdje ne možete nikako u budućnosti biti trošak nego jedna zajednička kreativna priča koja bi trebala dati jednu pozitivnu sinergiju za bolje sutra, to je ono što mi očekujemo. Kada vas pogledam, vidim mladost, vidim želju da nešto naučite i to vam je jedan sigurno od najljepših perioda u vašem životu u kojem ćete se upoznati i sa mnogim kolegama studentima, ali i budete prenijeli sve ono što imate u svom srcu, a to uvijek mora biti – tvoj grad, to je Petrinja, Petrinja je ta koja znamo i sami da smo imali teške tegobe i muke kroz Domovinski rat a vi želite sutra svoju sigurnost. Mi ćemo nastojati kroz sve svoje projekcije da vas zadržimo ako ikako možemo da nam ostanete, poslije da se vratite i da budete dio života i svega onoga što kao Grad moramo imati.“

U ime studenata zahvalila se Marija Žarinčić: „Zahvalila bih se u ime svih studenata. Mislim da svi znate kako je to, vi ste isto bili učenici i studenti i znate da nam je svaka kuna potrebna i da nam u svakom slučaju dobro dođe svaka kuna. Stvarno jedno veliko hvala i nadam se da ćemo ih pametno trošiti.“