Grad Karlovac oglasio se o otkazivanju Bajaginog koncerta, oglasilo se i “Hladno pivo”

Nakon glasina da je Bajagin koncert na Danima piva u Karlovcu otkazan zbog pobune branitelja, reagirale su i gradske vlasti.

“Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini. Štoviše, nije bilo ni neformalnih zahtjeva da se otkaže Bajagin nastup”, rekla je za KAportal dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Dodala je da su vlasti, s obzirom na informacije koje su kolale po gradu, tražile da se uvaži mišljenje hrvatskih branitelja te da se vidi što se u tom konceptu može napraviti. Rekla je da se razgovarali i s organizatorima festivala i braniteljima “da se vidi programska shema i zatvori koncept”.

Inače je članica povjerenstva za organizaciju ove manifestacije i kaže da nije ništa novo da se izvođači mijenjaju i pred same Dane piva.

Bajagin menadžer Gane Pecikoza je pak za Tanjug rekao da koncert nije ni bio potvrđen. “Nitko nije mogao otkazati nešto što nije ni zakazano. Bili smo u pregovorima oko nastupa ‘Bajage i Instruktora’ u Karlovcu, međutim, oni su se odlučili za drugu soluciju.

Nijedan ugovor nitko nije potpisao s organizatorima, tako da je nemoguće da otkažemo nešto za što nismo bili angažirani. Apsolutno je pravo svakog organizatora da dovede muzičare koje on želi. Nama je važno da sutra imamo veliki koncert u Puli, koji, eto, nikakvi branitelji nisu probali da spriječe”, rekao je Pecikoza.

Nakon što je objavljeno kako Momčilo Bajagić Bajaga neće svirati na Danima piva u Karlovcu zbog pritisaka branitelja, reagirao je i bend koji ga je trebao zamijeniti.

Hladno pivo/Izvor: FB

“Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3.9., o čemu su se jučer raspisali razni mediji, odlučili smo se razbiti dileme i trileme oko toga: ‘Doći ćemo možda popiti pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo biti ničija zamjena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom. Živjeli!”, poručili su članovi Hladnog piva na svom Facebook profilu uz Bajaginu pjesmu “Ovo je Balkan”. Zanimljivo je i da su uz status dodali i lokaciju – Sjeverna Koreja.

Kako je bilo pitanja vezanih za nasu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 03.09., o cemu su se jucer raspisali razni…

Objavljuje Hladno pivo (official)Subota, 11. kolovoza 2018.