Grabar-Kitarović: Žao mi je što premijer nije prihvatio ispruženu ruku

FaH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović objavila je u utorak na svome Facebooku, vezano za njen poziv na zajedničku sjednicu Vlade, kako joj je žao što premijer Andrej Planković nije prihvatio njenu ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila.

Predsjednica Grabar-Kitarović, koja je u službenom posjetu Italiji, to je objavila u utorak na svome službenom Facebooku, reagirajući na izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je, vezano za poziv predsjednice o zajedničkoj sjednici Vlade na temu demografije, u utorak popodne rekao da neće biti sjednice na ovu temu, dodavši da je predsjednica poslala dopis sa svojom inicijativom, bez navedenih konkretnih mjera. Napomenuo je kako je Vlada poduzela niz mjera, najavio iduću za 1. srpnja, dodavši da Vlada ima ovlasti donositi odluke, a vrlo rado će poslušati sve ideje.

“Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila. Kada se tome pridoda 325.000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu”, objavila je predsjednica Grabar-Kitarović na Facebooku.

“Pozivam Vladu i oporbu”, dodala je, “da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije”.

Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog…

Objavljuje Kolinda Grabar-Kitarović29. svibnja 2018