Grabar-Kitarović u Bjelovaru: Rasterećenje poduzetnika i demografske mjere za mlade prioritet

Bjelovar, 03.12.2019 - Predsjednica RH i kandidatkinja HDZ-a za još jedan mandat Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je na stranačkom skupu u Bjelovaru da su porezno rasterećenje poduzetnika i demografske mjere za mlade obitelji ključne odrednice njezina programa za sljedeći mandat. foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ik

Predsjednica RH i kandidatkinja HDZ-a za još jedan mandat Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je na stranačkom skupu u Bjelovaru da su porezno rasterećenje poduzetnika i demografske mjere za mlade obitelji ključne odrednice njezina programa za sljedeći mandat.

Na stranačkom skupu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru Grabar-Kitarović je ocijenila je Hrvatska 2014. godine, kada se odlučila kandidirati za predsjednicu države, bila na koljenima i puna pesimizma.

“Pobijedili smo beznađe koje je vladalo 2014. godine i danas toga nismo ni svjesni jer danas se Hrvatsku u svijetu prepoznaje po uspjesima. Tijekom svojeg mandata prošla sam svaki pedalj Hrvatske i uvjerila se da imamo potencijal za ulazak među najrazvijenije države svijeta”, istaknula je.

Također je istaknula kako je ljudima dosta svađa i podjela, da trebaju “zajedništvo nasuprot podjela i viziju umjesto sljepila” te da će se u sljedećem mandatu ciljano usredotočiti na bitna pitanja.

“Svojim novim programom inzistiram na poreznom rasterećenju koje će osloboditi punu snagu naših poduzetnika. Ne postoji država koja je oporezivanjem stvorila blagostanje, već upravo suprotno”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako mladim ženama želi omogućiti da ih nitko ne pita hoće li imati dijete kad se zaposle te neradnu nedjelju za mlade majke i očeve.

“Hrvatska odlučuje hoće li nastaviti gospodarski rast, biti ponosna država i učvršćivati zajedništvo ili će biti vraćena u ponor nazadovanja, regiona i podjela. Sigurna sam da se to neće dogoditi jer vi znate što je najbolje za Hrvatsku i tko je najbolji za Hrvatsku”, zaključila je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Nakon Bjelovara predsjednica je otišla u Koprivničko-križevačku županiju u posjet općini Virju, navečer će se družiti s mladeži i članovima stranke u Koprivnici, a dan će završiti skupom u Križevcima.