Grabar Kitarović: Slučaj treba rasvijetliti, ali život se ne svodi na Agrokor

Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Hrvatska Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i to treba rasvijetliti, ali kako se ne smije dopustiti da jedno pitanje zaokupi svu pozornost i energiju, jer se život ne svodi na Agrokor.

Predsjednica je to izjavila u razgovoru za HRT za boravka u Dubrovačko-neretvanskoj župaijite dodala kako je Agrokor ogroman, težak i kompliciran slučaj koji treba riješiti. “Međutim život se ne svodi na Agrokor”, rekla je dodavši kako život u državi mora teći dalje.
Ocijenila je da Agrokor ne trese temelje države, premda je jedno od bitnih pitanja s kojima se suočavamo. “Mislim da tu treba naći nacionalni konsenzus u njegovom rješavanju jer je bitnije postići suglasje nego se razilaziti,” istaknula je.
Naglasila je kako pitanje Agrokora treba riješiti jer se ono odražava i na susjedne države.
No, smatra kako se ne smije dopustiti da jedno pitanje zaokupi potpunu pozornost i energiju.
“Trebaju se riješiti goruća državna pitanja”, rekla je dodavši kako državu ne čini jedna korporacija jer je čine svi njezini krajevi.
Koliko god bilo bitno zadržati sva radna mjesta u okviru Agrokora i osigurati da porezni obveznici ni na koji način ne budu odgovarali i plaćali dugove Agrokora, isto je tako bitno nastvaiti posao u državi da se naši krajevi ravnomjerno razvijaju, poručila je predsjednica.
Istaknula je i kako između nje i predsjednika Vlade nema disonantnih tonova, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, jer, rekla je, kad bismo se u svemu slagali to ne bi bila demokracija.
Predsjednica smatra kako se treba usredotočiti na živote ljudi na terenu. Danas smo riješili jedan veliki problem na Mljetu, pa će do 1. lipnja 2018. otok Mljet dobiti pitku vodu, rekla je.

Hina