Grabar Kitarović: Pružam ruku Zoranu Milanoviću

Zagreb, 05.01.2020. - Kolinda Grabar-Kitarović obratila se okupljenima u svom stožeru. Na fotografiji Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Kolinda Grabar-Kitarović, Jakov Kitarović. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju navečer nakon objave privremenih rezultata po kojima je izgubila od Zorana Milanovića u izbornoj utrci, istaknula je da pruža ruku Milanoviću i očekuje civiliziran prijenos vlasti.

Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović bit će predsjednik i na tome mu čestitam, rekla je Grabar Kitarović koja je u svom stožeru zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Grabar Kitarović, koja je proteklih pet godina obnašala predsjedničku dužnost, poručila je da pružam ruku pobjedniku Zoranu Milanoviću i pozvala ga da pokažu da prijenos vlasti može biti civiliziran.

Spremna ga je uputiti u sve što je radila  i predložila da se nađu i prije nego što bude službeni prijenos vlasti, poručivši da je ono što Hrvatskoj treba – stabilnost.

“Za mene je kampanja gotova u petak, više neću ni jednu riječ reći ni protiv svojih prethodnika ni sljedbenika”, istaknula je.

Poručila je i da je poduka ovih izbora – da se mora biti više među građanima i slušati njihov glas, zahvalivši svima u domovini i svijetu koji su izašli na birališta i pokazali da im je stalo do Hrvatske.

Zahvalila je svojoj obitelji na potpori, vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, članovima i članicama stranke, simpatizerima i ostalim strankama i nezavisnim pojedincima koji su je podržali.

Rezimirajući proteklih pet godina svoga predsjedničkog mandata, istaknula je  naglasak stavljala na hrvatske nacionalne, državne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat kao temelj moderne Hravtske, na branitelje, na njihove obitelji, poginule i nestale branitelje i civile.

“Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država krvlju stvorena i branjena i ljubavlju nošena i neka tako ostane”, poručila je Grabar Kitarović u svom obraćanju nakon objave izbornih rezultata.

Biračima i narodu poručila je da smo najjači kad smo zajedno. “To smo pokazali i u ratu i to moramo pokazati u miru. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku!”, istaknula je.