Grabar-Kitarović o aferi SMS: Kada se vratim u Hrvatsku razgovarat ću s nadležnim službama

AppleMark

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u srijedu za Dnevnik Hrvatske televizije izravno iz New Yorka gdje sudjeluje u radu Skupštine UN-a, da aktualnu domaću aferu SMS prati koliko je to moguće te kako će kada se vrati u Hrvatsku, razgovarati o toj temi s nadležnim službama.

Nakon što je govorila o svojim međunarodnom aktivnostima, na pitanje prati li aferu SMS-ovi, odnosno uhićenje bivšeg djelatnika MUP-a zbog lažnih SMS-ova i privođenje vozača Ministarstva poljoprivrede, predsjednica Grabar-Kitarović rekla je kako prati koliko god je u stanju u pauzama između raznih obveza i vremenske razlike u odnosu na Hrvatsku.

AppleMark
, kazala je između ostalog Grabar-Kitarović gostujući u večerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a.

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova, kojima je bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić pokušao dokazati pritisak bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na osječki Županijski sud, koji je sudio Mamiću i još trojici okrivljenika. Sumnja se i da je Varga u korist Ivice Todorića lažirao i SMS prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Vozač Ministarstva poljoprivrede Blaž Curić uhićen je danas u Zagrebu jer je osumnjičenom Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curić se u srijedu našao pod istragom zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.