Grabar Kitarović: “Napredak hrvatskog sela dužnost i odgovornost sviju nas”

Ilustacija

21. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu u petak je svečano otvorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je naglasila kako je poljoprivreda ključ očuvanja hrvatskog sela.

“Potrebna nam je agrarna reforma s ciljem rješavanja problema u poljoprivredi”, kazala je pritom.

“Potrebno nam je zajedništvo kako bismo dali odgovore na propadanje poljoprivrednih gospodarstava i sve teže uvjete života na selu”, kazala je na otvaraju sajma predsjednica te dodala kako je resorno Ministarstvo pripremilo krovne zakone kojima je cilj zaštiti poljoprivrednika, kao i olakšati hrvatskim poljoprivrednicima pristup fondovima EU-a.

“Bitno je promicati hrvatske proizvođače i približiti ih potrošačima, kao i osigurati nastavak, prijenos poljoprivredne proizvodnje na nove generacije”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Hrvatsko gospodarstvo pokazalo je da ima snage i sposobnosti prevladati krizna razdoblja i krenuti putem rasta. Rastom izvoza pokazuje sve veću posobnost suočavanja s konkurencijom. Ne sumnjam u sposobnost hrvatske poljoprivrede da svlada poteškoće s kojima je suočena”, rekla je predsjednica.

Na kraju svog izlaganja predsjednica je osobito naglasila kako je “napredak hrvatskog sela dužnost i odgovornost sviju nas”.

Sajam u Gudovcu počeo je u petak, 6. travnja i trajat će do nedjelje, 8. travnja 2018. godine.