Grabar-Kitarović na programu hrvatskog jedinstva očekuje pobjedu

Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar- Kitarović pozvala je u četvrtak poslijepodne s posljednjega predizbornog skupa u zagrebačkom naselju Sesvete okupljene da glasuju za program hrvatskog jedinstva i odmah iza toga “proglasila” na njemu i pobjedu.

Čestitam vam pobjedničku 2020., godinu boljeg života, kazala je Kolinda Grabar- Kitarović nakon što je izložila svoj program i istaknula da je uvijek branila jedinstvo i dostojanstvo Hrvatske i dobar život njezinih ljudi kao i prava iseljene Hrvatske, a posebno Hrvata u BiH.

Okupimo se kao i 1990. i kao što na nas je okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a ne na Milanovićevoj podjeli Hrvatske, pozvala je Kolinda Grabar – Kitarović u ispunjenoj sportskoj dvorani u krajnjoj istočnoj zagrebačkoj četvrti Jelkovec, u čijim prvim redovima je sjedilo najviše vodstvo HDZ-a i države te vodstvo koalicijskih partnera.

Kako je kazao predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, Sesvete i Dubrava imaju više od 300 tisuća stanovnika i utvrda su HDZ-a koja je donijela pobjedu predsjednici prije pet godina.

Bili su nazočni predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, brojni ministri i saborski zastupnici, te koalicijski partneri koji podržavaju kandidaturu Kolinde Grabar-Kotarović, predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i Branko Hrg iz Hrvatske demokršćanske stranke.

Moj ured je bila cijela Hrvatska, a bit će i dalje, kazala je Grabar-Kitarović i pohvalila se da je tijekom svog predsjedničkog mandata, u odnosu na svoje prethodnike, uštedjela 15 milijuna kuna.

“Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju”, rekla je Grabar-Kitarović.

Zahvalila je stranci na podršci i povjerenju, kao i drugim strankama, te svim glasačima, a najviše svojim roditeljima koji su tijekom kampanje morali trpjeti svakojake objede i svojoj obitelji, a posebno suprugu Jakovu, koji je dobio najveći pljesak.

U kratkom obraćanju Andrej Plenković je kazao da su svi okupljeni ponosni na Kolindu Grabar – Kitarović jer je dokazala da štiti hrvatske nacionalne interese, cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i poštuje prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Izbor u nedjelju je jednostavan, jer je protiv nje loš kandidat, koji dijelu Hrvatsku i čiji su „gospodarski rezultati legitimitet da ne bude izabran“, kazao je  Plenković.

Na skupu su govorili i član HDZ-a Darinko Bago te Marijana Petir predstavljena kao nestranačka osoba, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Mate Bulić.