Grabar-Kitarović na Mljetu: Voda je bitan preduvjet kako bi se na otocima zadržali i na njih vratili ljudi

HRT

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u petak kako će dovođenje vode pomoći, ne samo građanima Mljeta u njihovim svakodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice ovdje na području Nacionalnog parka Mljet istaknuvši kako je voda jedan od bitnih preduvjeta kako bi se na otocima zadržali ljudi, ali i na njih vratili.

“Vjerujem da je ovo ogroman iskorak koji će pomoći, ne samo građanima Mljeta u njihovim svkodnevnim životima, već i daljnjem razvoju turizma posebice ovdje na području NP Mljet”, rekla je Grabar-Kitarović sudjelujući u programu puštanja sustava javne vodoopskrbe NP Mljet – dovođenjem vode s kopna, unutar sustava NPKLM vodovoda d.o.o. Korčula u zaseoku Pristanište.

Izrazila je i zadovoljstvo što će se radovi na vodovodu nastaviti ne samo na Mljetu već i na drugim hrvatskim otocima jer “voda za otoke zlata vrijedi”. Navela je i da se otoci, posebice ljeti, suočavaju s nedostatkom vode što utječe na turizam, ali i na kvalitetu života stanovnika.

“Nama je cilj da sve zadržimo na našim otocima, da ljudi ovdje ostaju, da se vraćaju i da se trajno naseljavaju. Voda je jedan od bitnih preduvjeta”, naglasila je.

Grabar-Kitarović čestitala je svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta, posebice hrvatskoj Vladi, ministrima zaštite okoliša i energetike te financija, Tomislavu Ćoriću i Zdravku Mariću, Hrvatskim vodama te tvrtkama izvođačima radova i svim drugima koji su sudjelovali.

Tijekom boravka na Mljetu, predsjednica Grabar-Kitarović nazočit će i svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Mljet u prigodi obilježavanja Dana općine Mljet i blagdana svetog Pavla, zaštitnika Mljeta.