Grabar Kitarović: “Hvala vam na svemu što ste učinili, ne samo u Domovinskom ratu nego i u mirnodopskim godinama do danas”.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je posjetila Zapovjedništvo Antiterorističke jedinice Lučko čiji je razvoj ocijenila strateški važnim za sigurnost Hrvatske i siguran život svih građana.

Na društvenoj mreži Facebook, u toj prigodi objavila je sljedeće:

U vremenima kada Hrvatska još nije mogla razviti svoju vojsku, policijske su postrojbe morale ispunjavati i vojne zadaće.

ATJ Lučko bila je udarna snaga koja je u prvim mjesecima agresije na Hrvatsku ponijela teret najtežih okršaja, snaga u koju se pouzdao hrvatski narod, snaga u koju je naš prvi predsjednik i vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman imao najveće povjerenje.

Hvala vam na svemu što ste učinili, ne samo u Domovinskom ratu nego i u mirnodopskim godinama do danas. Čestitam vam vaš dan i želim puno uspjeha u izvršavanju svih budućih zadaća, sa željom da ih bude što manje.

[28. OBLJETNICA ATJ LUČKO]U vremenima kada Hrvatska još nije mogla razviti svoju vojsku, policijske su postrojbe morale…

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićPetak, 7. rujna 2018.