Grabar-Kitarović: Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće potpisati Marakeški sporazum o migrantima, odnosno Marakešku deklaraciju, objavio je Velimir Bujanec na društvenim mrežama.

Objavu Bujanca prenosimo u cijelosti.

“KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U ODGOVORU BUJICI: BUDITE SIGURNI DA NEĆU POTPISATI ‘MARAKEŠKI SPORAZUM’

Zbog velikog interesa gledatelja Bujice iskazanog i putem društvenih mreža, naša je redakcija uputila dopis Uredu hrvatske predsjednice, gospođe Kolinde Grabar–Kitarović, s jednim jasnim pitanjem: Hoćete li potpisati tzv. Marakeški sporazum o migrantima?

U odgovoru koji smo upravo dobili, gospođa Predsjednica doslovce navodi: ‘Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’’.

Odgovor predsjednice proslijedila nam je njezina glasnogovornica, gospođa Ivana Crnić, a u njemu se pored ostalog, navodi: ‘Apsolutno je razumljiva Vaša zabrinutost vezano uz ilegalne migracije i ‘Marakeški sporazum’ međutim, u ovom slučaju nije riječ ni o kakvom prihvatu ilegalnih migranata, niti je Ured predsjednice u bilo kojem obliku uključen u pregovore o Deklaraciji, te Vas u smislu pojedinosti možemo uputiti na resorno Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je nositelj svih aktivnosti… Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’…”

Drugim riječima, predsjednica je u odgovoru redakciji Bujice jasno dala do znanja da tzv. Marakeški sporazum neće potpisati, unatoč drukčijim željama Zrinjevca i Plenkovićevog Ministarstva vanjskih poslova!

Osim hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ‘Marakeški sporazum’ odbijaju potpisati austrijski kancelar Sebastian Kurz i mađarski premijer Viktor Orban”, napisao je Bujanec na Facebooku i dodao da će o svemu više detalja biti u Bujici u petak.

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U ODGOVORU BUJICI: BUDITE SIGURNI DA NEĆU POTPISATI ‘MARAKEŠKI SPORAZUM’! Zbog velikog…

Objavljuje Velimir BujanecSrijeda, 31. listopada 2018.