GOTOVO TISUĆU UČENIKA IZ SMŽ SUDJELUJE U SPORTSKIM PRAZNICIMA

Gotovo 1.000 osnovnoškolaca iz osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije provode aktivne školske praznike u sklopu programa Sportski praznici kojeg treću godinu za redom organizira Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom.

Program je počeo krajem lipnja i trajat će sve do 21. srpnja do kada će učenici iz osnovnih škola svaki dan po četiri školska sata sudjelovati u organiziranim sportskim aktivnostima.

Svake godine sve je više učenika koji tijekom ljetnih školskih praznika sudjeluje u ovom zanimljivom ljetnom sportsko-edukativnom programu koji učenicima pruža dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka nastave.

Program se održava u OŠ Dvor, u OŠ Glina gdje sudjeluju i učenici OŠ Vladimir Nazor Topusko, u Sisku u OŠ 22. lipnja gdje su još i učenici OŠ Ivana Kukuljevića, OŠ Viktorovac i OŠ Braća Ribar, u OŠ Vladimira Vidrića u Kutini uz sudjelovanje učenika iz OŠ Banova Jaruga i ostalih kutinskih škola, OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, OŠ Novska i OŠ Rajić.

Sudjeluju učenici od 1. do 8. razreda koji provode aktivan i sportski dio praznika pod stručnim vodstvom i to potpuno besplatno. Za sve sudionike osigurane su majice i potvrde o sudjelovanju, voda i svaki dan obrok u organizaciji Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije. Za prostor su se pobrinule škole domaćini, a za dobru volju i veselje zaslužni su učenici i njihovi voditelji.