Gotovo 1,3 kg marihuane zaplijenjeno u Trogiru, na Hvaru i Braču

Izvor: Nacionalno

Gotovo kilogram i 300 grama marihuane pronašla je policija kod trojice muškaraca u Trogiru, na Hvaru i Braču proteklih dana i kazneno ih prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je u ponedjeljak splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Prvo je uhićen 68-godišnjak na trogirskom području kod kojega su policajci pronašli pola kilograma marihuane i četiri u vrtu zasađene stabljike indijske konoplje, visine od 180 do 220 centimetara. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Hvarski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i pri pretrazi doma koji osumnjičeni koristi na području Hvara pronašli 251 gram marihuane i špricu s 3,8 mililitara ulja marihuane. Uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doveden je policijskom pritvorskom nadzorniku.

Brački policajci uhitili su 36-godišnjaka kod kojega su pronašli 519,7 grama marihuane, 0,81 gram speeda te više komada raznog streljiva. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu, te je te je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, doveden policijskom pritvorskom nadzorniku, navodi policija. (Hina)