Gospodarski događaj lex Agrokor, najgospodarstvenik Rimac!

Večernji list i Poslovni dnevnik i ove su godine dodjelili najprestižnije poslovne nagrade u zemlji – titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine te priznanja najboljim malim i srednjim poduzetnicima u sklopu projekta Poslovni uzlet.

Prema odluci stručnog žirija sastavljenog od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, Gospodarstvenikom godine je proglašen Mate Rimac, dok je Gospodarski događaj 2017. godine – donošenje i provedba Zakona o izvanrednoj upravi (lex Agrokor). Nagradu je preuzela potpredsjednica Vlade RH i ministrica ministrica gospodarstva, malog i srednjeg, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Čitatelji Večernjeg lista odabrali su nešto drugačije te su imenovali Željka Kukurina iz Valamar Riviere Gospodarstvenikom godine, a odobrenje sredstava EU-a za Pelješki most odnijelo je titulu za najbolji Gospodarski događaj godine. Nagradu je preuzeo ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Uz dodjelu titula za Gospodarstvenika i gospodarski događaj godine, danas su proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnici u sklopu projekta Poslovni uzlet 2017. Nagrade su dodijeljene u pet kategorija. Tvrtka B.T.C. d.o.o. proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet izvoza, dok je AGENCIJA ZA RAD d.o.o. proglašena najboljom u kategoriji Uzlet prihoda. Tvrtka POTESTAS d.o.o. odnijela je pobjedu u kategoriji Uzlet dobiti, a tvrtka pod nazivom TOČKA NA KRAJU D.O.O. za kategoriju Uzlet zaposlenosti. Posljednja nagrađena tvrtka je METIS D.D. koja je proglašena je najboljom u kategoriji Uzlet investicija.