GOSPIĆ: Tko po kome, svoj po svome – vrući politički dani u ličkoj metropoli

Izvor: D.Prša (Ilustracija)

Kako prenosi Lika online predsjednik GV Grada Gospića Petar Radošević morao je opet imati pojačanu “klimu” u GV Gospića.

Naime, po pisanju Lika online današnja sjednica ponovno je razbuktala “ljubav” između bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Petra Krmpotića i Karla Starčevića oko financija Grada Gospića, a time i oko usvajanja prošlogodišnjeg izvješća o proračunu.

Jedan tvrdi svoje, drugi svoje.

Po financijskom izvješću Grad Gospić nije dužan onoliko koliko je to gradonačelnik Starčević kazao, što je bilo dovoljno da bivši gradonačelnik Krmpotić “rafalno” napadne sadašnjeg gradonačelnika koji ga je prozvao da izmišlja cifre iz glave i da bi trebao početi čitati proračun.

Krmpotić  nije ostao samo na tomu, jer je naglasio da je Grad u posljednje 3 godine izgubio gotovo 50 milijuna kuna izmjenama zakona i da se zajedno moraju boriti da država vrati predmetne zakone u korist Grada što bi se trebalo dogoditi na jesen.

Po izvješću GV Gospića piše da su stvarne obveze Grada Gospića bile oko 2 milijuna kuna dospjelih i 8 milijuna kuna nedospjelih obveza, od čega preko 4 milijuna kuna otpada na dugoročni kredit za izgradnju nove gradske tržnice.

Nije to bilo sve, jer su otrovne i žustre strelice išle i do toga što bi što trebao raditi.

Tako su sadašnjem gradonačelniku inputirali da bi morao pokrenuti  i početi obilaziti resorna ministarstva i nositi projekte za realizaciju, no postavlja se upitnik koliko je bivši gradonačelnik obilazio, ta ministarstva koja spominje.

Voditeljica računovodstva Dragica Lazić,  istaknula je osnovne podatke o prošlogodišnjem gradskom poslovanju i proračunskim sredstvima.

Ukupan je prihod iznosio 65 milijuna kuna od čega su sedam milijuna iznosili prihodi korisnika proračuna koji su danas podastrli svoja izvješća vijećnicima. Krajem prošle godine iskazan je manjak od 3,1 milijun kuna a obveze su iznosile 7,8 milijuna, i to većim dijelom nedospjele. Posljednjeg dana prošle godine Grad je imao 5,4 milijuna kuna kredita s godišnjom otplatom od milijun kuna.

U raspravi je sudjelovao Petar Krmpotić, dosadašnji gradonačelnik koji je bio odgovoran za pravilno korištenje proračunskih sredstava. On je istaknuo da je prošlogodišnji proračun ravnomjerno izvršen, da su dospjele obveze dva milijuna kuna te da će biti i prihoda s kojima će se to pokriti.

Gradonačelnik Karlo Starčević je istakao da dugovi polovicom ove godine iznose 16 milijuna kuna.
Prilikom glasovanja za proračun glasovalo je devet vijećnika, sedam protiv i jedan je vijećnik bio suzdržan. Lijepi vrući dani u Gospićkoj metropoli !!!