Gospić – nove investicije i nova proizvodnja u bivšem industrijskom kompleksu

Grad Gospić/ Izvor: Nacionalno/D.Prša

Dvije proizvodne tvrtke pokrenule su proizvodnju i zaposlile radnike u bivšem industrijskom kompleksu gospićkog PPK Velebit, koji se time nakon 30 godina vraća u funkciju, a u planu je i da se na vrhu pripadajućih silosa uskoro otvore i novi ugostiteljsko-turistički sadržaji, izvijestili su iz Grada Gospića.

Riječ je o tvrtka Plastruktor, čiji su vlasnici Varaždinci Josip i Monika Šincek, koji su u pokretanje proizvodnje u tom bivšem gospićkom proizvodnom kompleksu, uložili oko četiri milijuna kuna, dok je tvrtka Komarna, u vlasništvu splitskog poduzetnika Sandra Babića, još u procesu dovršetka investicije i tek počinju s radom, ističu na upit Hine iz Grada Gospića.

U sklopu nekadašnjeg industrijskog kompleksa bivšeg PPK Velebit u Gospiću nalaze se proizvodni pogoni i skladišni prostori te ogromni silosi, koji bi, kako kažu iz Grada, mogli postati nova atrakcija u gradu kada se na njihovom vrhu otvore planirani ugostiteljski sadržaji.

Ulganjima tvrtki Plastruktor i Komarna na silosu je izmijenjena sva stolarija, očišćeni prostori, uređen okoliš te su u funkciju stavljeni i skladišni prostori.

Tvrtke Plastruktor proizvodi burobrane i bukobrane te mobilne kućice od recikliranih materijala, za što su na najstarijem europskom sajmu inovacija u Nurnbergu osvojili i zlatno odličje te Grand Prix europske asocijacije inovatora, a prva mobilna kućica je nedavno isporučena iz Gospića u Petrinju, kao donacija za obitelj koja je ostala bez smještaja u potresu.

Trenutno zapošljavaju 12 radnika, a taj broj planiraju povećati na 30 zaposlenih, ističu iz Grada Gospića.

Tvrtka Komarna, pak, ulaže u prehrambenu industriju i u kompleksu otvara pogon za proizvodnju tortilja, koje bi se, kako se najavljuje, uskoro mogle naći i na policama trgovina.

Kako se navodi u priopćenju Grada Gospića, gradonačelnik Karlo Starčević i zamjenica Kristina Prša obišli su pogon, a poduzetnici koji u njega ulažu izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s gradonačelnikom i stručnim službama Grada Gospića koji su im cijelo vrijeme bile na raspolaganju.

Ovo su dobri primjeri privlačenja investitora koji će otvoriti i nova radna mjesta u proizvodnji i na tome će Grad inzistirati i u budućnosti, jer je otvaranje radnih mjesta u proizvodnji jedini održiv način demografske obnove, poručio je Starčević.