Gorski kotar u potpunoj blokadi: Zatvorene sve ceste!

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke.

Po najnovijem izvještaju HAK-a, od kasnog prijepodneva zatvorene su sve državne, županijske i lokalne ceste kroz Gorski kotar, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar prema Zagrebu (DC3), i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja, pa je kolnik sužen.

Posljedica olujnog i orkanskog vjetra u Gorskom kotaru 📷#RMphoto

Posted by Rijeka – Weather (RIMETEO) on 12. prosinca 2017

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo (zbog vjetra). Ostala vozila iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri mogu prometovati autocestom A1 do čvora Žuta Lokva i dalje preko Vratnika (DC23) do Senja i Jadranskom magistralom do Rijeke, osim za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, i obrnuto.

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Gorski kotar je paraliziran, neprohodne ceste, mnoga mjesta nemaju ni električnu energiju… 📷#RMaktualno #RMphoto

Posted by Rijeka – Weather (RIMETEO) on 12. prosinca 2017

Na autocesti A3 Bregana – Lipovac na 195. kilometru u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, zbog prevrnutog teretnog vozila (vjetar).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni mjestimice u ostalom dijelu zemlje. Mogući su odroni. Jak vjetar puše u većem dijelu zemlje pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, zbog mogućnosti pada stabala i granja na kolnik.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama pa se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.