Goran Marić u službenom posjetu otoku Lastovu

Izvor: Facebook

Na Lastovu, u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić održao je radni sastanak s načelnikom Općine Lastovo Leom Katićem, zamjenikom župana Dubrovačko-neretvanske županije Joškom Cebalom i suradnicima na temu aktiviranja imovine u vlasništvu Republike Hrvatske i priprema za sjednicu Vlade na Hvaru.

Dogovoreno je koje će nekretnine biti darovane Općini Lastovo, a koje će putem javnog natječaja biti komercijalizirane.

Načelnik Katić je zahvalio ministru Mariću na dolasku i održanom sastanku te na korektnoj i odgovornoj suradnji. „Nekretnine u vlasništvu Države želimo staviti u funkciju kako bi povećali gospodarske sadržaje i kvalitetu života na otoku Lastovo, motivirali mlade na ostanak i realizirali svoje projekte.

Lastovo ne smije dalje tonuti, a upravo državna imovina može biti generator njegova oživljavanja. Stoga smo zahvalni ministru Mariću i hrvatskoj Vladi na svakom novom potezu prema Lastovu“, kazao je načelnik Katić. Zahvalio se i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja je u dogovoru s Vladom Republike Hrvatske uplatila sredstva na račun Općine Lastovo, čime je račun Općine deblokiran i tako omogućen nastavak daljnjeg poslovanja.

OVO NISU MJESTA, OVO SU SAKRALNI PROSTORI Danas sam vezano za pripremu sjednice Vlade na Hvaru boravio na Lastovu…

Objavljuje Goran MarićPonedjeljak, 15. listopada 2018.

„Nema snažnijeg izazova u suvremenoj Hrvatskoj od priče njezinih otoka koji moraju biti u središtu svih planova i prioriteta. Rubna mjesta u Hrvatskoj mogu oživjeti samo mladim ljudima, samo obnovom života, demografskom reanimacijom. A za to moramo otvoriti sva znanja, sve mudrosti i bogatstva što ih Hrvatska ima, a ima ih, i materijalno i u ljudima.

Ovdje na Lastovu treba stvoriti preduvjete stvarnog življenja, potaknuti one koji će vezati svoje planove, sadašnjost i budućnost s ovim lijepim prostorom. Ovo nisu mjesta, ovo su sakralni prostori posvećeni radom, ljubavlju i krvlju milenijskih naraštaja. Želimo biti naraštaj u kojem će se život uzdignuti u Hrvatskoj i na našim otocima. Ovaj današnji susret i radni sastanak s načelnikom i predstavnicima lokalne samouprave, znak je i stvaranje preduvjeta da općina Lastovo to i ostvari“, zaključno je rekao ministar Marić.