Goran Marić: “Nikad nisam bio u sukobu interesa, niti ću biti”

Ministar Goran Marić / Foto: Nacionalno

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u petak kako nikad nije bio niti će biti u sukobu interesa te da nije znao da je danas bio na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, što je doznao tek kada je to povjerenstvo odlučilo da protiv njega neće pokretati postupak.

Kako je rekao Marić “zbog svog odnosa prema životu, poslu, prema profesiji, prema Hrvatskoj i ljudima u Hrvatskoj”, nikad nije bio u sukobu interesa. Nisam ni sada i u svom nastavku života i rada neću ni biti”, rekao je ministar novinarima u Šibeniku, gdje je bio na sastanku premijera Andreja Plenkovića sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina.

Ministar Marić nije znao da je Povjerenstvo raspravljalo o njemu, a to je doznao tek kada je odlučilo da protiv njega neće pokretati postupak.

Povjerenstvo je o ministru Mariću odlučivalo zato što je Ministarstvo kulture kupilo njegovu knjigu “Slom lažnog proroštva” koju je tiskala izdavačka kuća u vlasništvu njegova sina. Predsjednica tog povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako se iz odluke Kulturnog vijeća Ministarstva kulture, kojem je tada na čelu bio Zlatko Hasanbegović, vidi kako to nije jedina otkupljena knjiga, niti je 13.000 kuna bio najveći iznos u odnosu prema drugim otkupljenim knjigama.

Uz to, iz priloženih dokumenata nije vidljivo da je ministar Marić na bilo koji način utjecao na odluku bilo kojeg člana tog vijeća ni ministra Hasanbegovića.