Goran Grgić najavio 12. Novaljski trijatar, a Nola dobila nagradu Kata Novaljka

Scena.hr

Umjetnički ravnatelj kazališnog festivala, Goran Grgić, u zagrebačkom kazalištu Gavella u opuštenoj atmosferi najavio je 12. Novaljski trijatar.

U sklopu Trijatra u Novalji na otoku Pagu kroz 12 godina odigrano je stotinjak predstava. Ovogodišnji Novaljski trijatar počinje kazališnom predstavom ‘Sladoled’, Teatra Gavran 9. srpnja i traje do 20. kolovoza.

Publika će uživati i u predstavama: ‘Muškarci.hr’, ‘Balon’, ‘Kako život’, ‘Slučajni perverznjak’, ‘Od tišine do glazbe’ i ‘Shirley Valentine’. Danijela Pintarić i pijanist Mario Čopor uveličat će večer svečanog otvorenja Novaljskog trijatra.

– Od samih početaka Novaljskog trijatra Grad Novalja je stao iza toga. Festival je postao tradicija i sad razmišljamo da u budućnosti napravimo neku veću produkciju. Drago mi je da Novalja čuva teatar.

Publika u Novalji već je navikla na dobre predstave i sretan sam da to funkcionira. Osjećam zadovoljstvo jer se stvorila jedna stalna kazališna scena u Novalji – rekao je Grgić za portal Scena.hr. Dodaje kako na početku festivala, prije 12 godina, nije očekivao da će Novaljski trijatar postati tradicija. Grgić nam je otkrio i planove za festival.

– Na 15. rođendan napravit ćemo film o svemu što se događalo kroz godine na Novaljskom trijatru – naglasio je Grgić za portal Scena.hr.

Na kraju predstavljanja ove sezone Novaljskog trijatra, lijepa i sjajna glumica Barbara Nola primila je nagradu Kata Novaljka. Nagrada se dodjeljuje glumici ili glumcu koji je ostao u najljepšem sjećanju s prošlogodišnjeg festivala.

Na predstavljanju Novaljskog Trijatra došli su mnogobrojne kolege, a među njima su i Ecija Ojdanić, Janko Popović Volarić, Barbara Nola, Danijela Pintarić, Željka Udovičić Pleština, Boris Svrtan, Andrej Dojkić, gradonačelnik Novalje Ante Dabo….