Goran Bukovac: Žalosti me politikansvo i izvrtanje činjenica, te podjele na dan kada se slavi zajedništvo i žrtva

Izvor: Facebook

Nakon što je jedan “nezavisni portal” prozvao gradonačelnika grada Otočca Gorana Bukovca i pokušao mu “prilijepiti” nespretne političke etikete,  zbog kako je objavljeno na tom portalu, gradonačelnikovu poslovnu aktivnost, nazvavši ju kontaminiranom, a zbog  nedavne posjete gradu Otočcu predstavnika Srpskog narodnog vijeća i nekih, kako piše,  kontroverznih udruga koja sustavno rade na štetu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Na portalu je navedeno da se većina braniteljskih udruga ogradila prethodno od tog posjeta i skrenula gradskim vlastima pozornost na perfidnost srpske politike, jer kako piše, taj gradonačelnikov postupak postao je razdjelnica, a ne poveznica. Nažalost. Na dvije stolice ne može se sjediti – stara je narodna mudrost.

Uvažavajuči značaj političke stvarnosti, ali vrijeme obilježavanja povijesnih datuma stvaranja Hrvatske, gradonačelnik Goran Bukovac nije reagirao na njegovo javno prozivanje, no ipak se naknadno, istine radi, oglasio preko društvene mreže Facebooka i prenio svoj stav o svemu napisanom na tom “nezavisnom portalu”.

Evo poruke gradonačelnika Bukovca :

Jučer je proslavljen najveličanstveniji događaj u novijoj hrvatskoj povijesti. povijesti, kada se s ponosom prisjećamo teških vremena u kojima je zajedništvo i prijateljstvo snažno prkosilo svim podjelama i mržnjama.

Nažalost, zbog loše vremenske prognoze izostao je prigodni koncert i velika centralna proslava u gradskom parku.

No, više od toga žaloste me politiziranja i izvrtanja činjenica koja su se u javnom prostoru pojavila nakon služenog posjeta potpredsjednice Vlade RH, gđe Anje Šimpraga, g. Milorada Pupovca, g. Borisa Miloševića i ostalih predstavnika srpske nacionalne manjine Otočcu.

Podsjećam, uvažena gospoda iz SDSS-a su koalicijski partner vladajuće stranke čiji su članovi jučer bojkotirali službeni protokol pripremljen u čast hrvatskim braniteljima.

Vjerujem da će se za to što su odabrali politikanstvo i podjele na dan kada se slavi zajedništvo i žrtva, ako ikome, morati pravdati središnjici svoje stranke, čiji opstanak na vlasti itekako ovisi o suradnji s SDSS-om.

Sve do sad, u više od 30 godina, niti jedan visoko rangirani političar, predstavnik srpske nacionalne manjine, koja, iako malobrojna, živi na ovim prostorima, nije došao u Otočac i poklonio se na spomeniku hrvatskim braniteljima.

Zar to nije najbolje moguće priznanje viziji prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana (utemeljitelja HDZ-a) da je Hrvatska domovina Hrvatima i Srbima i još jedna potvrda legitimnosti vojne operacije kojom je okončana ideja velike Srbije?!

Po prvi put, u srcu Doljana, na komemoraciji civilnim srpskim žrtvama, čuli smo javno kajanje zbog zločina nad hrvatskim civilima u Dabru, kao i svih izgubljenih života tijekom ratnih zbivanja.

Zar priliči da hrvatski katolički narod osuđuje žaljenje za pokojnima? Ako se nešto događa u kući kojom upravljate, k tome u organizaciji predstavnika hrvatske Vlade, a Doljani i šačica od 40-ak uglavnom starijih i nemoćnih stanovnika jesu dio naše kuće- Grada Otočca, koliko god se to nekome svidjelo ili ne, onda je moja dužnost bila prisustvovati i događaju za koji sam pretpostavljao da će izazvati toliko prijepora i osuda.

Kao što i inače običnim danima idem u DoIjane, i tog sam dana išao tamo uzdignute glave, ne da bih preuzimao krivicu, protiv ikoga svjedočio ili ikoga sudio, već da bih pokazao čist obraz hrvatskog naroda i iskrenu želju da kršćanski ili hrišćanski oprost mora biti temelj novog doba u kojemu poštujući povijest, gradimo budućnost mira i suživota, lišenu novih ratova i izgubljenih života.

Sve one koji su u nedostatku pravih argumenata, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena i u želji da me degradiraju kao čovjeka, spominjali vojnu povijest mojega oca, hrvatskog branitelja i časnika HV-a, podsjećam da je to isti put velike većine školovanih vojnika, pukovnika i generala koji su 91. odbili poslušnost JNA i odabrali Hrvatsku..