GNK Dinamo postao pokrovitelj zagrebačke obitelji afričkih lavova

Građanski nogometni klub Dinamo postao je pokrovitelj zagrebačke obitelji afričkih lavova.

Dio je to velike suradnje najslavnijega zagrebačkog kluba i Zoološkoga vrta grada Zagreba.

“Povezao nas je kralj životinja. Lav je jedno od zaštitnih obilježja Dinama, a dinamovci su prošle godine sudjelovali u izboru imena za naše laviće. Naša suradnja tu nije stala. Upravo naprotiv. Dinamo je postao njihov pokrovitelj, a naša suradnja omogućit će da Dinamo i Zoološki vrt grada Zagreba, važni simboli hrvatske metropole, budu još vidljiviji ne samo na karti Hrvatske, nego i svijeta. Na stadionu u Maksimiru istaknut će se obilježja Zoološkog vrta, a dinamovci i njihova maskota Plavko bit će česti gosti u našem dijelu maksimirske šume. Zajedno među djecom, ali i njihovim roditeljima želimo promicati čitav niz vrijednosti koje dijelimo: ljubav prema životinjama, poštenu igru i zdrav navijački duh“, istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Kako bi se odmah krenulo raditi u tom smjeru, u posjet Vrtu stigli su trener Mario Cvitanović te igrači Nikola Moro, Dominik Livaković, Filip Benković i Ivan Fiolić. Susret s njima najmlađim je posjetiteljima Vrta bio nezaboravan.

“Suradnja sa Zoološkim vrtom nadovezuje se na naš projekt koji se već dulje vrijeme radi u suradnji sa zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, a kojem je cilj na naš stadion privući djecu i njihove obitelji. Želimo odgojiti novu generaciju Dinamovih navijača koji će biti najbolja potpora našim igračima na terenu“, kazao je član uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo Krešimir Antolić.

Uoči velikog nedjeljnog derbija Dinama i Hajduka u Maksimiru Antolić je modrima poželio da im lavovi budu nadahnuće, a trener Cvitanović obećao je lavovski nastup.

“Ovdje u Zoološkom vrtu osjeća se istinska ljubav prema Dinamu. Nadamo se da će što više navijača za naše dečke navijati istim žarom”, kazao je Cvitanović.

Uz prave lavove među kojima su najveće zvijezde jednogodišnji Tuma i Uzuri, djecu su razveselile maskote Dinama i Vrta te prigodni darovi.