Povezite se

Sisačko-moslavačka županija

Glinskim sportašima 600.000 kn

Objavljeno

-

Zajednica športskih udruga Grada Gline dobila je 599.263,50 kn za projekt „Šport za sve“ gdje se prijavila na natječaj Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Ispred ZŠU Grada Gline, Ugovor je potpisao predsjednik Zajednice Ivan Mikacinić.

Projekt „Šport za sve“ usmjeren je problemu socijalne isključenosti i marginalizacije djece i mladih uzrokovane nesudjelovanjem u športskim aktivnostima kao posljedica siromaštva. Cilj je omogućiti djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti besplatno sudjelovanje u športskim sadržajima i integracija u zajednicu te provedba kampanje podizanja svijesti o problemu kojem je projekt usmjeren.

Ciljana skupina su djeca i mladi nezaposlenih roditelja, djeca roditelja korisnika dječjeg doplatka, djeca i mladi iz jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece te nezaposleni mladi.

Projektne aktivnosti odvijat će se kroz suradnju s članicama Zajednice, Športskim nogometni klubom ”Banovac”, Kickboxing klubom Glina, Košarkaškim klubom Glina i Odbojkaškim klubom Glina kroz 13 mjeseci.

Gospodarstvo

Petrinja: “20. Jubilarna Kestenijada”

Published

on

Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i u organizaciji Turističke zajednice Grada Petrinje na Trgu hrvatskih branitelja održana je tradicionalna 20. jubilarna Kestenijada pod nazivom „Festival kestena“ .

Na Kestenijadi ponuđene su brojne gastronomske ponude od pečenja kestena, pripreme knedli od šljiva i kestena, kolača i štandova s domaćim proizvodima i suvenirima te programa za djecu: Kutić tete Vesne – Čarolije jeseni. Također, birali su se najukusniji kolači od kestena, a ove godine prvo mjesto odnijela je Udruga „Đeram“ iz Dragotinaca, te ostali koji su sudjelovali u natjecanju su: slastičarnica „Divković“ i Restoran Code.

Današnji gosti u Petrinji bili su župan Varaždinske županije, Radimir Čačić i predsjednički kandidat Zoran Milanović, a dočekao ih je gradonačelnik Darinko Dumbović, zajedno su obišli štandove i kušali razne delicije današnje Kestenijade.

Gradonačelnik Dumbović je tom prigodom izrazio zadovoljstvo tradicijom Kestenijade te kazao:

„Mi kao Petrinjci koji definitivno volimo svoj kraj, svoje područje koje je bogato prirodnim bogatstvima, a to je kestenom, vodom i sa svim sadržajima koje možemo ponuditi u turističkom i gastronomskom, ali i na kraju jednom gospodarskom ponudom Grada Petrinje, gdje želimo ustvari gajiti tradiciju koja je tu autohtona. Drago mi je da danas uz ove lijepe, domaće i petrinjske, ali i hrvatske pjesme sa našim Klapama pokazali smo kako sve to dobro čuvamo što imamo. Uz nas su i mnogi OPG-ovci ustvari prijatelji Grada Petrinje koji su došli i gledajući na konkurenciji oko kestena jedna nam je ekipa u Lovranu i Opatiji gdje isto također želimo prodati proizvode naše „Zelene kuće“. Ovdje imamo i prekrasnu Hrvatsku Kostajnicu koja je također domaćin Kestenijade.

To su danas ti dani, te dane sigurno treba još nadograđivati sa ljudima koji ustvari odlučuju o sudbini ovog područja i kraja bez razlike da li to bili predsjednici, ministri, premijeri, Vlada i župani. Oni trebaju proći kroz ovo područje da vide kako ovdje živi običan čovjek, ali tu u našoj domovini. Danas sam ovdje kao domaćin i samom kandidatu za predsjedničke izbore Zoranu Milanoviću i dragom prijatelju Varaždinske županije, Radimiru Čačiću i to je ono što treba pokazati. Grad Petrinja je otvoren grad i kao gradonačelnik primit ću sve goste koji će doći i ponuditi svoje sadržaje i da vide da mi ovdje imamo svoj karakter, osobnost i ono što želimo sačuvati.“ – rekao je gradonačelnik.

Za današnji glazbeno-zabavni program zaduženi su bili Klapa Kolapljani i Tamburaški sastav Presto, Sanda i Leon Bučar i mnogi drugi.

Ucitavanje vijesti

Petrinja

Dumbović sa suradnicima u Poljskoj

Published

on

U Piotrkowu Trybunalskom u Poljskoj održana je konferencija pod nazivom „Twin Towns conference“ na kojoj je gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović sa svojim suradnicima predstavio svoj grad i djelovanje mladih u njemu.

U Piotrkowu Trybunalskom u Poljskoj održana je konferencija pod nazivom „Twin Towns conference“ na kojoj je gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović sa svojim suradnicima predstavio svoj grad i djelovanje mladih u njemu.

Na konferenciji su nazočili i predstavnici gradova iz Njemačke, Francuske, Izraela, Litve i Srbije. U sklopu konferencije prijateljskih gradova potpisan je i Sporazum o partnerstvu između Grada Petrinje i Piotrkowa Trybunalskog koji se temelji na jačanju suradnje između ova dva grada razmjenom delegacija i grupa, obavljanjem turističkih, kulturnih i sportskih razmjena te suradnje škola i razmjene iskustava.

Gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Piotrkowom Trybunalskim i zahvalio se gradonačelniku Krzysztofu Chojniaku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu koje su već četiri godine za redom pružili predstavnicima Petrinje na Festivalu kulture.

Gradonačelnik Dumbović je tom prigodom kazao: „Izuzetno je važno za reći da smo 2015. godine započeli jednu kvalitetnu suradnju koja je važna za grad Petrinju gdje smo kroz kulturu i tradiciju povezali naše različitosti kao temeljne vrijednosti. Važna poveznica naše suradnje su i projekti i povlačenje sredstava iz Europskih fondova. Gospodarska suradnja je najvažnija i započeli smo je kroz sadnju kestena ovdje u Piotrkowu Trybunalskom 2015. godine. On za nas predstavlja naše bogatstvo, kao što Dalmacija ima svoju maslinu, tako mi imamo kesten. Predložit ću gradonačelniku da proširimo tu suradnju kroz sadnju većeg broja kestena ovdje u Piotrkowu.“

Bila je to prigoda da gradonačelnik Piotrkowa Trybunalskog pozove predstavnike Petrinje da i sljedeće godine sudjeluju na Festivalu kulture te izrazio zadovoljstvo mogućnošću da predstavnici njegovog grada dođu u Petrinju i predstave svoju kulturu i tradiciju.

Ucitavanje vijesti

Petrinja

Petrinja: Natječaji za čak devet novih pročelnika

Published

on

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović
Grad Petrinja je raspisao natječaj za imenovanje devet pročelnika upravnih tijela Grada Petrinje. Grad tako traži novog pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu i imovinskopravne poslove, pročelnika Stručne službe Grada, pročelnika Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja, potom pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, pročelnika Upravnog odjela za EU fondove i razvoj te pročelnika Ureda gradonačelnika.

Svi poslovi su na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca. Na web stranicama i oglasnoj ploči Grada Petrinje bit će objavljeno mjesto i vrijeme održavanja provjere znanja i sposobnosti kandidata, a oni koji zadovolje formalne uvjete iz natječaja pristupit će pisanom testiranju.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljate na adresu Grada Petrinje, Stručna služba Grada, Ivana Gundulića 2, 44 250 Petrinja i to u roku od 15 dana od objave natječaja u Narodnim novinama s obveznom naznakom „Natječaj za imenovanje pročelnika“.

Više o navedenom natječaju čitajte i u Narodnim novinama – LINK.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije