Glina: Projekt “Zaželim i pomognem” vrijedan gotovo 3 milijuna kn

U Gradu Glini održana je Početna konferencija za projekt “Zaželim i pomognem”.
Bia je to početna konferencija kojoj su nazočili gosti, žene – radnice na projektu. Nazočio je i gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević te djeatnici gradske uprave, vijećnici, ravnateljica Glinske kulturne razvojne agencije Lana Štajcar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Glina  Saša Petrić, ravnateljica Zavoda za zapošljavanje Sisak Gordana Šegović sa suradnicima, te pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić.
Projekt “Zaželim i pomognem” koji provodi Grad Glina je od velikog značaja za Grad Glinu i njegove stanovnike jer oko 60% stanovnika je starije životne dobi.
Uvodnim riječima nazočnima se obratila voditeljica Ana Sremić koja je ujedno i kroz prezentaciju predstavila neke od najbitnijih elemenata projekta.
Ravnateljica Glinske kulturno razvojne agencije Lana Štajcar prva je prepoznala priliku za Grad Glinu i prijavila Grad Glinu na otvoreni natječaj. Stava je da Grad Glina ima veliki potencijal koji se posebno ističe u mladim ljudima, te da zajedničkim radom na projektu “Zaželim i pomognem” i mladih i starijih možemo osigurati bolju i kvalitetniju budućnost svih nas.
Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević zahvalio se svima, a posebno ženama koje su prihvatile ovu priliku koja im se ukazala da pomažu starijim i nemoćnim osobama na području Grada Gline.
Ispred ministarstva rada i mirovinskog, sustava, obitelji i socijalne politike nazočnima se obratio pomoćnik ministra Dražen Opalić koji je naglasio važnost projekta “Zaželim” na razini Grada Gline, ali i na razini cijele Republike Hrvatske.
Istaknuo je da će se ovim projektom pored pomoći starijim i/ili nemoćnim osobama za  zaposlene žene kroz njihovo obrazovanje, edukaciju i zaposlenje povećati i njihova emancipacija, socijalna uključenost i opća razina zadovoljstva.
Projekt “Zaželim i pomognem” vrijedan gotovo 3.000.000,00 kn, kroz koji bi se zaposlilo 30 žena koje će skrbiti za više od 200 krajnjih korisnika.