Glina: Kvalitetna suradnja Grada i Srednje škole za primjer drugima

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i ravnateljica Srednje škole Glina Marija Margušić-Novosel

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević održao je sastanak s ravnateljicom Srednje škole Glina Marijom Margušić-Novosel na temu ostvarene suradnje u ovoj i nastavku suradnje u idućoj školskoj godini.

Grad Glina je za potrebe škole ove školske godine osigurao 50.000,00 kuna iz kojih je financirana terenska nastava „Putevima Domovinskoga rata“ za stotinjak učenika u Knin i Sinj te nagradni izlet u Čakovec i Sveti Martin na Muri za sve sudionike županijskih, međužupanijskih i državnih natjecanja te financijski potpomogao većinu školskih aktivnosti i projekata.

Preostali iznos sredstava u ovoj kalendarskoj godini bit će utrošen za nove projekte u skladu s Godišnjim planom i programom te Školskim kurikulumom.

Jedan od većih projekata koji je pred školom, a koji kasni zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta tijekom proljeća, je izgradnja učionice na otvorenom čiju će izgradnju financijski pomoći i Grad Glina.

Uz spomenuto, za novu je školsku godinu, u suradnji sa Društvom Terra banallis, u planu i naručivanje deset odora Prve banske krajiške pješačke pukovnije čije je sjedište u Glini, a koja 2020. godine slavi 175 godina osnutka te uniforme bana Josipa Jelačića i haljine Sofije Jelačić. Šivanje uniformi, te kupovinu kapa, čizama i ostalih dijelova, financirat će Grad Glina, a glinski će srednjoškolci u njima nastupati u školskim te važnim kulturnim i ceremonijalnim događajima u gradu Glini, Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatskoj i inozemstvu.

Iduće je godine u planu završetak obnove Parka bana Josipa Jelačića, a buduća šetnica u školskom parku nosit će ime upravo po banovoj supruzi „Sofijina šetnica“ koja će biti popločena kamenjem Jelačićevog parka koje je skinuto uoči njegove obnove. Na taj će način djelić starog Jelačićevog parka biti sačuvan i revitaliziran u školskom prostoru, a cilj je Grada i škole izgraditi brend grada Gline kao grada hrvatske himne i bana Josipa Jelačića kako stoji i na samom natpisu u grad.

Kako su pred nama Dani Grada Gline, u kojima se svake godine prisjećamo oslobođenja našega grada i vojno-redarstvene akcije Oluja, 3. kolovoza 2019., na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gline, na kojoj će nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, učeniku Nikoli Mihaljeviću bit će uručena pohvalnica te novčana nagrada za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz električnih instalacija. Grad Glina će na taj način javno dati priznanje za uspjeh, zahvalu za promidžbu škole, grada županije, ali i svoju podršku i poticaj svim učenicima da i u budućnosti slijede put izvrsnosti.

Gradonačelnik Kostanjević i ravnateljica Margušić-Novosel iskazali su obostrano zadovoljstvo suradnjom u ovoj, te vjeruju u nastavak uspješne suradnje i u narednoj školskoj godini.

Nacionalno/Grad Glina