Glazbena večer u Staroj gradskoj vijećnici: “Gray kvartet”

untitled

U sklopu ovogodišnjeg ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici, u ponedjeljak 4. prosinca 2017., u 19.00 sati u izložbenom prostoru Kristofor Stanković Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 bit će održan koncert Gray kvarteta.

Kvartet je najprije osnovan kao kvintet 2014. godine pod vodstvom prof. Jože Haluze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a od 2015. godine djeluje kao kvartet, kojeg čine Lara Rimac i Marta Stanec na violini, Sonja Jugo na violi i Monika Hočevar na violončelu.

Svoja znanja i vještine zajedničkog muziciranja usavršavali su na brojnim seminarima komorne glazbe kod svjetski poznatih profesora. Dosad su održali nekoliko samostalnih koncerata na Muzičkoj akademiji, recital u Hrvatskom glazbenom zavodu povodom Svjetskog dana glazbe u lipnju 2016. godine, nastupali su u ciklusu „Virtuoso“ te su održali cijelovečernji koncert u Galeriji Prica u Samoboru.

Na koncertu u Staroj gradskoj vijećnici izvest će djela W. A. Mozarta, I. Kuljerića, C. Gardela, A. Piazzolla.

Inače, ovogodišnji koncertni ciklus održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium svakog prvog ponedjeljka u mjesecu tijekom ove akademske godine.
Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.