Glavašević opalio po HNS-u: Ta stranka je hodajući mrtvac

Izvor: FB

Član Predsjedništva SDP-a i bivši pomoćnik minsitra branitelja, Bojan Glavašević, na Twitteru se vrlo oštro obrušio na donedavnog koalicijskog partnera svoje stranke, HNS, koji je sada u vladajućoj koaliciji s HDZ-om.

Glavaševićevu salvu kritika potaknula je objava na službenom Twitter računu HNS-a, a u vezi uklanjanja sporne spomen-ploče HOS-a u Jasenovcu na kojoj je ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’.

Uklanjanje te ploče bio je jedan od uvjeta pristajanja na koaliciju s HDZ-om kojim je HNS osigurao HDZ-u većinu u Saboru te opstanak Vlade Andreja Plenkovića nakon izlaska Mosta iz vladajuće koalicije.

Na to je Glavašević uzvratio zajedljivim tweetom: “Svim ekstremizmima? Oprostite, HDZ001, nisam vas prepoznao na trenutak.”

Potom je tvitnuo: “Zastupnici HNS-a u Saboru nikoga od svojih donedavnih partnera od srama ne gledaju u oči, a HDZ-ovci ih nikada neće prihvatiti kao svoje. HNS svaki dan odustaje od barem jedne ideje koja je do jučer činila srž njihove ideologije, a sada preuzimaju i diskurs o ‘svim ekstremizmima’”.

A zatim nastavio: “SDP ima svoje probleme, ali je i dalje najjača opozicijska stranka, i bit će jači u budućnosti. Ali HNS je hodajući mrtvac.”