Glavašević i Zekanović o zadarskom silovanju

Nastavak 14. sjednice Hrvatskog sabora

Bojan Glavašević u svom izlaganju na današnjoj sjednici Sabora osvrnuo se na slučaj stravičnog sillovanja djevojčice iz okolice Zadra.

“Ovaj slučaj nas je potresao, to su ljudi koji su je poznali i koji su uživali u njezinoj degradaciji. Kakvo je to društvo koje je odgojilo takvu grupu muškaraca? Istina je bolna i glasi, naše hrvatsko društvo. U našem društvu sad joj svi predbacuju da je možda ona kriva. U našem se društvu svakodnevno koristi žene kao seksualne objekte. Kakvu poruku šaljemo našim djevojčicama i dječacima, kad društvo objektizivira žensko tijelo?

Kada svećenik s oltara kaže da je žena štraca i da je manje vrijedna, kakvu poruku šaljemo djevojčicama, a kakvu dječacima? Govorimo im da su ispod njih i da mogu s njima što hoće. Govorimo im da imaju više prava, nego odgovornosti.”, kazao je Glavašević s govornice.

Zastupnik iz reda Hrasta Hrvoje Zekanović nadovezao se na ovu temu te kazao:

“Ovdje nije silovana samo jedna žena, ovdje je silovana čitava zemlja. Silovanje je bilo kad je već Istambulska konvencija bila na vlasti. Kad se silovanje događalo, svi su bili na celebrity prosvjedu koji je organizirala Jelena Veljača”.