Glavaš proglasio ‘masovnu mobilizaciju’ za predstojeće izbore: ‘Previše je izdajnika u ovoj državi’

Foto: Hina

Nakon što su posljednjih dana mnoge od stranaka na hrvatskom političkom nebu izjasnile svoje stavove o tome s kim bi mogle koalirati na predstojećim parlamentarnim izborima, a s kime nikako ne, oglasio se i Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje – HDSSB.

Naime, stranka Branimira Glavaša objavila je na svom Facebooku “masovnu mobilizaciju” na izborima idućeg travnja.

“Masovna mobilizacija i idemo na izbore u travnju 2024. Pometimo one koji misle da smo prošlost. O modelu kako i sa kime, još se stignemo dogovoriti. Previše je izdajnika u ovoj državi da im život ne zagorčamo. Nismo i nećemo baciti koplje u trnje!

Glasnogovornik: B.G.-2.srpnja 2023.”, stoji u objavi.

Stranački puč

HDSBB kao politička je i regionalna stranka osnovana 2006., a na parlamentarnim izborima 2007. godine u IV. i V. izbornoj jedinici osvaja tri zastupnička mjesta i ponovno postaje parlamentarna stranka s vlastitim klubom zastupnika. Četiri godine kasnije, 2011.godine za vrijeme dok se Branimir Glavaš nalazio u zatvoru, HDSSB osvaja šest mandata.

Na izborima 2015. godine HDSSB osvaja dva saborska mandata, a na izvanrednim parlamentarnim izborima 11.rujna 2016.g. osvaja jedan mandat.

Podsjetimo i da je u HDSSB-u nakon izvanrednih izbora 24.listopada 2016.od strane Vladimira Šišljagića i Dinka Burića pokušan stranački “puč” koji nije uspio, a posljedica pokušaja puča bilo je trenutno isključenje Šišljagića, Burića i njihovih sljedbenika iz HDSSB-a.

Salapić u Saboru

Nepunih godinu dana kasnije (29.lipnja 2017.), nakon lokalnih izbora dotadašnji predsjednik Dragan Vulin, s još nekoliko svojih sljedbenika, napuštaju stranku i sa sobom odnose HDSSB-ove mandate i proglašavaju se nezavisnim vijećnicima. Stranku preuzima dotadašnji utemeljitelj, Branimir Glavaš koji je i saborski zastupnik HDSSB-a u mandatu 2016-2020. god.

Na parlamentarnim izborima 2020. član HDSSB-a Josip Salapić s liste HDZ-a ulazi u Hrvatski Sabor.

Hoće li doći do kakve koalicije HDSSB-a ili će na izbore sami, ostaje pričekati još dugih deset mjeseci do sljedećih izbora.

Autor:Dnevno.hr