Glavaš: HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine

Foto: Hina

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je u nedjelju kako iza posljednjih pokušaja destablizacije stranke stoje skupine predvođene lokalnim HDZ-om u Vukovarsko-srijemskoj županiji, ali da unatoč tome, HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine.

Na konferenciji za novinare u Osijeku Glavaš je netočnom i lažnom nazvao nedavno objavljenu vijest  o navodnom prelasku skupine ljudi koja se naziva bivšim vukovarskim gradskim odborom HDSSB-a, u Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS).

HDSSB ostaje dio saborske parlamentarne većine

Na upit novinara kakva je pozicija HDSSB-a u Hrvatskom saboru te kako će se postaviti u slučaju glasovanja o opozivu Vlade, Glavaš je istaknuo kako je HDDSB “ušao u parlamentarnu većinu i danas se nalazi u toj većini, i da se do danas ništa nije promijenilo”.
“Ne mislim da će doći do opoziva Vlade, jer već sam podatak da je skupljen samo 31 potpis za tu inicijativu govori da incijatori neće imati dovoljan broj ruku za rušenje Vlade. Dok je HDSSB dio vladajuće većine, toga ćemo se i pridržavati”, odgovorio je Glavaš na upit hoće li dati potporu HDZ-u u slučaju  glasovanja o opozivu Vlade, koje traži oporbeni SDP.
Na upit može li potezi lokalnog vukovarsko-srijemskog HDZ-a prema HDSSB-u negativno utjecati na suradnju HDSSB-a i HDZ-a na nacionalnoj razini, Glavaš ističe kako “treba potpuno odvojiti lokalnu, od nacionalne razine”. Hina