Glavaš: Čudno je da se gradonačelnik jednog relativno malog grada usudi ulaziti u sferu visoke politike

Foto: Hina

Saborski zastupnik Branimir Glavaš u utorak je izrazio svoje čuđenje da se gradonačelnik “jednog relativno malog grada” usudi ulaziti u sferu visoke politike komentirajući tako izjavu vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave da u Hrvatskoj postoji kontinuitet velikosrpske politike te da je Vukovar “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Upitan pred Banskim dvorima li je to slobodan nastup Ivana Penave ili netko stoji iza njega i potiče ga na takve izjave Glavaš je odgovorio kako on to ne zna. “Ja to ne znam, ali jako mi je čudno da se gradonačelnik jednog relativno malog grada baš usudi ulaziti u sferu visoke politike; puno se bolje vidi odozgo nego iz istočne Slavonije”, istaknuo je Glavaš. 

Novinare je zanimalo i smatra li da će premijer Plenković izbaciti Penavu iz stranke ako tako nastavi. “Obzirom na moje političko iskustvo, mogu reći da bi netko mogao završiti u loncu, previše kukuriče”, smatra zastupnik Glavaš.

Upitan kako vidi razvoj situacije s avionima, je li ministar obrane odgovoran te je li Hrvatska doživjela određenu sramotu u tom poslu, Glavaš je odgovorio da Hrvatska nije doživjela sramotu.

“Ja osobno i u trenutku potpisivanja ugovora s Izraelcima sam smatrao da Hrvatskoj treba manji broj aviona i da to budu novi avioni i mislim da u ovome vremenu koje je pred nama, da će rješenje koje donese Vlada biti puno kvalitetnije i bolje nego što je to bilo planirano s Izraelcima”, rekao je Glavaš.

Dodao je i kako misli da nema odgovornosti ministra Damira Krstičevića za takav završetak tog posla.