Glasnović u Sabor donio baletne papučice, štikle i tange

N1

Saborski zastupnik Željko Glasnović u srijedu je u Saboru izveo još jedan osebujan performans nakon što je zatražio stanku kako bi govorio o stanju u Siriji.

“Pitam: koji je stav hrvatske vlade o tom sukobu?”, rekao je Glasnović prozivajući kako neki radije raspravljaju o kladionicama, te se zapitao zašto je Hrvatska ušla u NATO.

“Mi smo sigurno na rubu nečeg većeg”, rekao je Glasnović i zapitao se “gdje su veliki demokrati i lumeni demokracije kad su u pitanju događaji u Palestini”.
Glasnović je prozvao Sabor za totalni autizam i informacijsku blokadu, a nakon toga iz crne vrećice koju je donio sa sobom za govornicu izvadio je “darove” za pojedine zastupnike i izveo neuobičajen performans, prenosi N1

“Pošto je glavna tema Istanbulska konvencija imam neke darove za našu koaliciju. Nije ovdje g. Glavašević, imam za njega jedne papučice, ako nije siguran u svoju spolnost. Ove papuče od balerine još su dobre. Za koaliciju HNS-a i HDZ-a imamo seksi štikle, a imamo i seksi tanga-gaćice za ljude koji su zarobljeni, žene u muškim tijelima. To su trebale uručiti feministkinje, ali posao je pao na mene. Možete pokupiti nagrade nakon glasanja”, rekao je Glasnović za govornicom, a njegov istup izazvao je reakciju SDP-ovog Gordana Marasa koji je zatražio da predsjedavajući reagira.

“Ne moramo to svaki dan slušati”, rekao je Maras, a Željko Reiner, koji je u tom trenutku vodio sjednicu rekao je kako procjenjuje da nije došlo do povrede Poslovnika.