Povezite se

Vijesti

Glasnović: “Probudi se Hrvatski narode, zar smo se za ovo borili?”

Objavljeno

-

Željko Glasnović, hrvatski general i političar koji je na zadnjim paramentarnim izborima ostao bez mjesta u saboru za “čudnih” desetak glasova, i dalje vodi “bitku” za istinu i pravdu hrvatskog naroda. Revoltirano se oglasio i pozvao hrvatski narod da se probudi i da ne dozvoli besramno izrugivanje Pupovčevih “Novosti” hrvatskom državom, hrvatskim branitejima,invalidima i članovima obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja koje za blaćenje svega hrvatskoga dobivaju iz državnog proračuna 3,6 miijuna kuna.

Evo što je Glasnović napisao:

Ovo su samo neke od naslovnica Pupavčevih Novosti. Glasilo srpske nacionalne manjine godinama se besramno izruguje s hrvatskom državom i njezinim temeljima, nacionalnim i državnim simbolima, vjerom, hrvatskim braniteljima, ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i svim žrtvama velikosrpske agresije na našu državu iz čega je očito da se pojedinci ne mogu pomiriti s porazom velikosrpske politike i stvaranjem “Hrvatske države.”

Najviše od svega zabrinjava sramotna činjenica da se djelovanje ovog portala kao i Srpskog nacionalnog vijeća financira iz državnog proračuna RH, te se tako manipulira novcem svih hrvatskih poreznih obveznika u svrhu omalovažavanja nacionalnih simbola i temelja naše države.

Novosti tako godišnje iz proračuna RH dobivaju 3.600.000,00 kn za blaćenje i ponižavanje države koja ih u isto vrijeme financira da to rade. Koja kontradiktornost! Ilustrator i zagađivač hrvatske ilustracije u ime velikosrpske ideologije otrov i mržnju širi vrlo uspješno već godinama preko Pupavčevih Novosti koje okupljaju sve patološke mrzitelje Hrvata. I zato ga Pupavac debelo plaća hrvatskim, našim kunama.

Dolazimo do ključnog pitanja – tko je od vladajućih IKAD ijednom riječju osudio ijednu naslovnicu ovog gadljivog lista?

Ako jest zašto isti momentalno nije ugašen ili barem onemogućen da se financira našim novcima? Ako nije (a znamo da nije) zbog čega smo ratovali? Zbog čega smo ginuli? Zbog čega smo htjeli slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku? Što će nam država u kojoj dozvoljavate gospodo iz vladajuće elite (koji tvrdite da volite svoju zemlju) ovakvo poniženje svoga vlastitog naroda, ovakvo izrugivanje svojih branitelja, svojih svetinja, Boga, Blažene Djevice Marije, svoje kulture i običaja?

Mi Hrvatsku NEMAMO! Nekad se rat vodio oružjem, danas se rat vodi psihološki i duhovno. Mi se nismo borili za nacrtane granice, mi smo se borili za slobodu i neovisnost duha, uma i tijela. Što će nam sve granice ovoga svijeta ako smo i dalje zarobljeni i kulturno i moralno i duhovno. Ne, nemamo mi Hrvatsku, mi imamo samo ono izvanjsko – grb, himnu i zastavu a onaj unutarnji dio još uvijek posjeduju patološki mrzitelji ove zemlje koji je nikad nisu ni željeli. Probudi se Hrvatski narode, zar smo se za ovo borili?

Ovo su samo neke od naslovnica Pupavčevih Novosti. Glasilo srpske nacionalne manjine godinama se besramno izruguje s…

Objavljuje Željko GlasnovićPonedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Crna Kronika

Muškarac na zagrebačkoj Savici ubio brata pa sebe

Published

on

Dva mrtva muška tijela policija je u petak poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica, a prema prvim informacijama riječ je o ubojstvu i samoubojstvu.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerojatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, kratko je izvijestila policija ne otkrivajući detalje.

Neslužbeno riječ je o zločinu u obitelji, točnije obračunu dvojice braće u kojem je jedan ubio drugoga pa potom i sebe.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Jandroković čestitao vjernicima židovske vjeroispovijesti Roš Hašanu

Published

on

U povodu blagdana Roš Hašane, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak pripadnicima židovske zajednice u Hrvatskoj čestitku u kojoj je im je poželio da im 5781. godina bude sretna i uspješna te donese zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak.

„U povodu Roš Hašane, svim pripadnicima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Blagdan Roš Hašane, židovske Nove godine, označava početak razdoblja posvećenog molitvi, unutarnjem preispitivanju i kajanju”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Nova godina, poručuje, daje dodatnu snagu da se krene putem dobra, milosrđa i pravde, u skladu s moralnim i duhovnim vrijednostima.

“Ta unutarnja snaga posebno je važna danas kada smo pozvani na mnoga odricanja radi očuvanja vlastitog zdravlja i sigurnosti, kao i zajednice u kojoj živimo. Vama, ali i cijelom židovskom narodu, želim da 5781. godina bude sretna i uspješna te da vam donese, prije svega zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak. Šana Tova!“, stoji u čestitki predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Korona na dva tjedna zatvorila Krateks d.d.

Published

on

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Naime, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je nakon provedenih izvida odredila samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236.

Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa.

Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

Kao je za Hinu izjavila direktorica Krateksa, Iva Pezer, prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke budući je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

“Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obima rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram se zahvaliti našim kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju”, rekla je Pezer i dodala da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, samo što je, napomenula je, „godišnji” došao ranije.

Inače, prema riječima direktorice Pezer,  u Krateksu su se poštivale sve epidemiološke mjere, od pregrada između zaposlenih, socijalne distance, dezinficiranja prostora, nošenja maski.

Stanje u Krateksu, kao i cjelokupnu epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiju, za Hinu je komentirao župan Željko Kolar ističući da je sve pod kontrolom, ali da bi ovakvi slučajevi vrlo lako mogli rezultirati novim žarištem.

Zbog toga je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera. Ponovio je kako će, ako dođe do dvoznamenkastog povećanja oboljelih na dnevnoj razini u Krapinsko-zagorskoj županiji, doći do pooštravanja epidemioloških mjera.

 

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Najčitanije