Glasnović pravo u čelo: “Ja sam filosrbin, u Beogradu žive najbolji lažovi na kontinentu!”

Željko Glasnović/ Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Saborski zastupnik iz Kluba Neovisnih za Hrvatsku, general Željko Glasnović u svom je stilu komentirao u Saboru riječi srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, koji je ustvrdio da “Srbija nije kao Hrvatska”.

“Naravno da nije”, kazao je Glasnović.

“Najveći problem u ovom dijelu Europe bio je velikosrpski imperijalizam”, kazao je Glasnović te poručio Dačiću da se vrati u školu i nauči što se na Kosovu događalo 1912. godine, kada je ubijeno oko 40.000 Albanaca. U Sandžaku je 1921. godine, u miru pobijeno je tisuće ljudi; žena, djece i staraca.

“Što je s Albanijom 1920-ih, kada su srpske snage pobile 90 000 Albanaca? Što je s 300 hrvatskih seljaka pobijenih 1934. godine – u miru?” upitao je Glasnović, osvrnuvši se i na Dačićeve izjave o tome kako Srbija nije progonila Židove.

“Prvi ‘Judenfrei’ grad u Europi bio je Beograd”, istaknuo je, “gdje su lovili te ljude i predavali ih Nijemcima ili ih ubijali u Sajmištu, izvan Beograda. To je povijesna činjenica. Zadnja sinagoga je srušena u Novom Sadu 1947. godine, ali o tome ne čujemo ni riječi”.

“Ja sam filosrbin”, rekao je Glasnović. “Zašto Srbija ne može ići dalje? Jer živi u laži. Tamo vladaju najbolji lažovi na kontinentu. Tamo 80 posto ljudi nikad nije čulo za Srebrenicu”, dodao je.

“U ovom prošlom ratu počinili su 90 posto zločina, kršeći ratna prava. U Beogradu je 2004. godine umro Nikola Bojević, četnik koji je vodio kolone koje u Sandžaku ubijenih 8000 žena, staraca i djece, a jedan mitropolit mu je na sprovodu rekao da je Bojević vitez duha, vjeran majčinom mlijeku, kralju i otadžbini. E, to je četništvo u pravom obliku i oni nama dijele povijesne lekcije!” zaključio je Glasnović.