Glas: Skuplji parking za novu Bandićevu kampanju

Zg holding

Glas je u ponedjeljak ustvrdio kako najnovijim poskupljenjem parkinga u Zagrebu građani plaćaju dubioze iz izbornih kampanja Milana Bandića te da dolaze novi predsjednički izbori i kampanja u kojoj će ponovno Bandić besramno koristiti gradske resurse kako bi postao gradonačelnik Hrvatske.

“Od danas nam je parkiranje na području Grada Zagreba, odlukom gradonačelnika Milana Bandića, dvostruko skuplje. No, to nije sve jer je isto tako, odlukom gradonačelnika, produženo i vrijeme naplate parkiranja. Kao i dosadašnje promjene u cijenama parkiranja, i ova je odluka donesena bez ikakve prethodne javne rasprave niti ikakve suvisle analize vezane uz pitanje parkiranja na području Zagreba”, priopćio je Glas.

Nesuvislost ovakvoga postupanja, procjenjuje ta stranka, možda najbolje podcrtava činjenica da su dnevne, mjesečne i godišnje karte ostale na istoj razini. Konkretno, to znači da će oni koji imaju parkirnu karticu prve zone za 100 kuna mjesečno i dalje moći parkirati po čitavome gradu (bez obzira gdje stanuju), dok će njihovi manje sretni sugrađani za tu cijenu moći ostaviti automobil osam sati na parkiralištu te iste zone.

Glas podsjeća kako su prethodnih godina iz gradske uprave ili gradske tvrtke Zagrebparking znala još i dolaziti nemušta opravdanja mijenjanja cijena parkinga poput onih da se tako „uvodi reda“, ovaj put i to je izostalo.

“Nažalost, razlozi ovakve odluke vjerojatno leže u teškom stanju gradskoga proračuna, koji je u minusu od preko 300 milijuna kuna”, tvrdi Glas.

Ocjenjuje da netransparentno trošenje, preplaćivanje poslova, politička trgovina s koalicijskim partnerima i dijeljenje gradskoga novca u svrhe raznih kampanja Milana Bandića sve više uzimaju svoj danak.

Posebno tragičan je potpuni izostanak ikakvih pokušaja da se sustavno i zdravorazumski riješi pitanje naplate parkiranja u našemu gradu. Poruka gradonačelnika Bandića i ovoga puta, kao i svih prethodnih godina, je jasna: „Ja i samo ja odlučujem o svemu u gradu, a ako vam se ne sviđa, slobodno odite“, u Njemačju, Irsku, potpuno svejedno, priopćio je Glas.

Od ponedjeljka, 30. srpnja u Zagrebu poskupljuje parking pa će tako sat parkiranja u prvoj zoni umjesto dosadašnjih šest kuna stajati 12 kuna, u drugoj zoni pet umjesto tri kune, a u trećoj dvije kune, što je za 50 lipa više nego dosad.

Vrijeme naplate u prvoj zoni produljuje se do 22 sata.

Cijena dnevnih parkirališnih karata, komercijalnih parkirališnih karata (tjedna, mjesečna, godišnja) i povlaštenih parkirališnih karata ostaje nepromijenjena.