Glas: Premijer i vlada apsolutno nesposobni i nespremni poslušati bilo koga u krizi

Stranka Glas u utorak je ocijenila da je izbacivanje znanstvenika iz vladinog znanstvenog savjeta potez premijera Andreja Plenkovića kojim je pokazao da je apsolutno nesposoban i nespreman poslušati bilo koga u krizi.

“Plenković je iz vladinog znanstvenog savjeta izbacio znanstvenike koji su mu javnim pismom pokušali ukazati na katastrofalnu situaciju u koju Hrvatska srlja bez potrebnih koraka za usporavanje širenja koronavirusa. To što se znanstvenici koji su članovi vladinog znanstvenog savjeta premijeru moraju obraćati pismom već samo po sebi pokazuje status koji imaju kod njega i koliko se njihova riječ uopće sluša”, stoji u priopćenju Glasa.

Navode kako su se premijer i njegova vlada pokazali apsolutno nesposobnima i nespremnima poslušati bilo koga u krizi, a time su pokazali nezrelost i nedoraslost svojim funkcijama.

Smatraju da Hrvatskoj u ovoj situaciji trebaju ozbiljni, odrasli, mudri i za empatiju sposobni lideri.

“A ne premijer koji ni po cijenu života građana ne može obuzdati ego i autoritarne orbanovske sklonosti”, poručuju iz Glasa.

Smatraju da je ovaj Plenkoivćev potez možda i najozbiljniji dosadašnji pokazatelj da je njegov karakter i način na koji vodi Vladu opasan za hrvatske građane.

“Tragične posljedice njegove ‘vladavine’ tek ćemo, nažalost, zbrajati”, zaključuju iz Glasa.

Mediji su u ponedjeljak navečer objavili da je pet članova vladinog Znanstvenog savjeta izbačeno iz tog tijela nakon što je 26 istaknutih hrvatskih liječnika i znanstvenika objavilo apel javnost, zabrinuti širenjem drugog vala pandemije u Hrvatskoj i velikim brojem žrtava.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić odbacio je u ponedjeljak kasno navečer tvrdnje da je premijer donio odluku o izbacivanju petorice članova vladinog Znanstvenog savjeta koji su potpisali apel zabrinuti širenjem epidemije covida-19. Riječ je o Andreji Ambriović Ristov, Nenadu Banu, Petri Klepac, Branku Kolariću i Igoru Rudanu.