Povezite se

Vijesti

Glas: Pod plaštom brige za djecu stvara se atmosfera nesnošljivosti

Objavljeno

-

Izvor: HRT

Iz Građansko-liberalnog saveza (GLAS) pozvali su u nedjelju građane da ne nasjedaju na pozive za potpisivanje peticija inicijativa poput CitizenGO jer se, kako smatraju, pod plaštom brige za djecu, zapravo stvara atmosfera nesnošljivosti.

U priopćenju su istaknuli da u Hrvatskoj danas više od tisuću djece odrasta u domovima, a unatoč tome i kroničnom nedostatku udomitelja, gotovo dvije godine promocije udomiteljstva nisu potaknuli toliki interes pojedinih dijelova društva za dobrobit djece koliko dva muškarca koji su poželjeli pružiti dom jednom ili više djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, uz odluku Ustavnog suda koja im daje tu mogućnost. 

“I dok razne inicijative prikupljaju potpise protiv odluke Ustavnog suda te građanima šalju e-mailove kojima potpiruju netrpeljivost upravo prema djeci za koju se nominalno toliko brinu, djeca koja su odrastala u domovima u TV-emisijama na tu temu govore da im je uvijek nedostajalo da im netko dođe na školske predstave, da ispeče palačinke samo za njih, da im odjeća miriše po omekšivaču i kuhanju i iznad svega žale što nitko nikada nije došao po njih”, stoji u priopćenju. “Bilo tko, dvije mame ili dva tate, svejedno”, dodala je  potpredsjednica GLAS-a Diana Topčić-Rosenberg.

“Seksualna orijentacija nije gripa i ne se prenosi kašljem, stoga nema opasnosti da udomljena djeca mijenjanju svoju seksualnu orijentaciju zbog seksualne orijentacije odraslih koji o njima skrbe”, istaknula je Topčić-Rosenberg.

U priopćenju je također navela da brojna istraživanja dokazuju da su djeca odrasla u istospolnim zajednicama bolje prilagođena, ostvaruju bolji uspjeh u školi te da istospolni parovi imaju iste kompetencije za brigu za djecu kao i heteroseksualni, “često i bolje”.

I najvažnije, dodala je, djeca se ne rađaju s mržnjom i isključivosti, nego ju tome učimo mi, odrasli.

“Stoga svim dušobrižnicima za djecu koja će odrastati u istospolnim obiteljima poručujemo da je najbolja zaštita sve djece društvo koje neće stigmatizirati, već će vrednovati ljude samo po tome kakve su osobe i čime mogu doprinijeti“, stoji u priopćenju Glasa.

Crna Kronika

Splitskog gradonačelnika Oparu napala dvojica muškaraca, udarali ga i vrijeđali

Published

on

Izvor: Nacionalno

Splitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac ne navodeći njegovo ime, a prema pisanju lokalnih medija riječ je o splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

“Oko 20 sati dobili smo dojavu da je u Ulici Solurat fizički napadnut muškarac te su odmah poduzete aktivnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodio incident”, rekla je za Hinu Sanja  Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da napadnuta osoba nije zatražila liječničku pomoć.

Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore navodi da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a potom ga je jedan od njih udario.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Strašno !!! U jezeru u Zagorju se utopila dvojica maturanata

Published

on

Izvor: Zagorje.com

Prlikom kupanja u Bedekovčanskim jezerima smrtno su stradala dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina, izvijestila je Policijska uprava Krapinsko-zagorska.

Kako javlja Zagorje.com iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci, koja je bila duboka i mutna.

Nakon pokušaja reanimacije, hitnom su prevezeni u bolnicu, no ipak su izgubili bitku za život.

Najžalosnije je to, da su mladići nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima se odvezli do bajera na osvježenje i slavlje, koje je nažalost završilo kobno.

Ucitavanje vijesti

Svijet

Prosvjed u Beogradu, incidenti ispred Skupštine Srbije

Published

on

U nekoliko gradova Srbije i u petak navečer održavaju se antivladini prosvjedi, potaknuti prije tri dana epidemiološkom i političkom situacijom u zemlji, a ispred Skupštine Srbije su nešto poslije 21 sat počeli incidenti.

Večeras je i prosvjednika i policije manje nego prethodnih dana. Ispred zgrade srbijanskog parlamenta postavljena je metalna ograda, a nakon što je stotinjak agresivnih prosvjednika pokušalo ući u parlament, na platou ispred zgrade Skupštine raspoređene su postrojbe žandarmerije i policije.

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa ka središtu grada, a nekoliko skupina agresivnih prosvjednika, od kojih neki s ‘fantomkama’ na licu, bili su vrlo agresivni i prema izvjestiteljima beogradskih medija i u naguravanju potisnuli novinare sa stubišta ispred Skupštine.

Prosvjednici su razbili prozore na zgradi parlamenta.

Oko 21:45 policiji je počelo pristizati pojačanje.

Policija je ranije priopćila da je nakon napada i uboda nožem u svađi ispred parlamenta uhapšen napadač (47) koji je ozlijedio tridesetdvogodišnjeg muškarca. 

Ucitavanje vijesti

Najčitanije