Povezite se

Politika

General Sačić razvalio Pupovca: Milorade, nikada nećemo zbog Tebe i Tebi sličnih, izbaciti slovo ” U” i ” H” iz Abecede

Objavljeno

-

General Željko Sačić totalno je “zacimentirao” Milorada Pupovca nakon što je danas održana press konferencija na kojoj je Pupovac rekao da treba ukloniti sa fasada i prometnica ušata slova “U” i da on nije četnik.

Objavu generala Sačića prenosimo u cijelosti:

Milorade, samo da znaš, nikada nećemo zbog Tebe i Tebi sličnih, izbaciti slovo ” U” i ” H” iz Abecede. Nećemo se nikad ni odreći heroja iz DOR-a..koji su pod stijegom HOS-a i njihovog pozdrava: Za Dom Spremni..ginuli, braneći Hrvatsku od Tvojih mentora i nalogodavaca, velikosrpskih zločinaca…Niti nećemo nikada zaboraviti zvjerski, ratnozločinački pobijene stotine tisuća nevinih ljudi, Hrvatica i Hrvata, hrvatskih žrtava na Križnim putevima ,od Bleiburga do Dakse…čiji su protuhrvatski krvnici nosili kape sa kokardama i zvijezdama petokrakama..I sve su to ponovili, ranih devedesetih na području, netom uspostavljene, demokratske, slobodne Republike Hrvatske…..

To ti je početak i kraj priče…crni Milorade..A, ako doista nisi četnik…to ćeš i sam lako razumijeti, čak i podržavati, …za početak, priznat češ Zagreb kao svoj glavni grad i prestati kažnjivo špijunirati , destabilizirati, razarati kolaboracionistički Hrvatsku za korist velikosrbina i BG četnika Vučića, uz blagoslov Irineja, te aktivno pridonijeti utvrđivanju istine i pravde, uz javnu potporu Hrvatskim suverenistima za zabranu četničke kokarde i krvave petokrake u Hrvatskoj…

Nećeš više ni odlaziti u Srb te se tamo besprizorno, nehumano klanjati i slaviti četnička zvjerstva i klanje, protjerivanje, etničko čišćenje Hrvata…
U protivnom, ostati češ i dalje lažljivi, mrziteljski manipulator, podli velikosrpski – ..zlotvor..kao i kapitulant, protuhrvatski eu srebroljubac, Tvoje “suho zlato ” Plenković, ruku pod ruku, skupa s Tobom..Politika

Predsjednica se oglasila o uhićenju novinara, citirala Voltairea

Published

on

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović/faH

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru se oglasila o slobodi govora.

Indexova novinara predsjednica u tvitu nije imenovala, ali je citirala Voltairea.

“Demokracija podrazumijeva slobodu govora i odgovornost za izgovorenu riječ”, napisala je predsjednica na Twitteru i dodala citat Voltairea.

“Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš.”

Ucitavanje vijesti

BIH

BIH pozvala hrvatsku Vladu da odustane od planova gradnje odlagališta nukleranog otpada na Trgovskoj gori

Published

on

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministrica prostornog uređenja i okoliša Republike Srpske Srebrenka Golić u utorak su pozvali hrvatsku vladu da odustane od planova gradnje odlagališta nukleranog otpada na Trgovskoj gori i predložili kako bi najbolje bilo da se otpad odlaže u Sloveniji.

Crnadak i Golić sastali su se u Banjoj Luci uoči odlaska šefa bosanskohercegovačke diplomacije na zasjedanje opće skupštine Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Crnadak je ranije najavio da će na tom skupu internacionalizirati pitanje gradnje odlagališta na Trgovskoj gori u općini Dvor.

“Cilj današnjeg radnog sastanka bio je da Crnadka upoznamo sa detaljima o tome što smo učinili i što smo sve pisali vlastima Hrvatske da odustanu od ovog lokaliteta i da izmjeste odlaganje radioaktivnog otpada u mjesto Vrbina kao što su im predlagali kolege iz Slovenije”, kazala je Golić novinarima.

Slovenija u Vrbini, u neposrednoj blizini nukelarne elektrane Krško gradi novo odlagalište nuklearnog otpada u kojem bi, prema jednom prijedlogu, Hrvatska odlagala “svoj dio” otpada iz elektrane o kojemu je dužna skrbiti. No, troškovi ne bi smjeli biti veći od onih u drugoj potencijalnoj lokaciji, bivšoj vojarni “Čerkezovac” na Trgovskoj gori.

U BiH drže kako Hrvatska nema puno izbora i najavljuju da će učiniti sve da spriječe odlaglište na Trgovskoj gori jer ga smatraju prijetnjom po svoj okoliš, posebno z općine koje gravitiraju rijeci Uni.

“U prilici smo ponuditi čvrste argumente i činjenice u našu korist, konkretno i detaljno obrazloženje zašto to odlagalište ne treba biti na Trgovskoj gori. Ne treba biti tu gdje će ugroziti stotine tisuća ljudi”, izjavio je Crnadak najavivši poduzimanje “svih raspoloživih mjera” kako bi Hrvatska odustala od Trgovske gore.

Golić je najavia kako će na bosanskohehcregovačkoj strani granice 27. rujna održati masovni prosvjedi na kojima očekuje i predstavnika hrvatskih općina uz Unu.

“Još jednom apeliramo na vlasti Hrvatske: promijenite odluku, odlažite svoj otpad na jednoj od sedam lokacija koje ste ranijim dokumentima predvidjeli, odnosno najbolja je lokacija mjesto Vrbina koju predlaže Slovenija, odmah na mjestu nastanka uz nuklearnu elektranu Krško”, izjavila je Golić.

Ucitavanje vijesti

Politika

Sanader odgovorio Milanoviću: “Sve što dolazi od njega poznato je”

Published

on

Saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader/Izvor:Nacionalno/D.Prša

Saborski zastupnik i politički tajnik HDZ-a Ante Sanader nije u utorak izravno komentirao izjavu Zorana Milanovića, predsjedničkog kandidata kojeg podržava SDP, kako je nalog za uhićenje novinara Indexa “došao s vrha”, te da “iza ovoga stoji režim”, ali je poručio kako je sve što dolazi od njega “poznato”. 

“Zorana Milanovića smo upoznali četiri godine, upoznali smo rad njegove Vlade, njegovo ponašanje, tako da sve što dolazi od njega je poznato, i te njegove igre i igrice”, rekao je Sanader novinarima u Hrvatskom saboru. 

Milanović je, poručio je, u kampanji i “kako se sada ponaša, tako će od građana sutra dobiti sutra ocjenu”. 

Na novinarsko pitanje šteti li kampanji predsjednice Republike priča o saboterima u HDZ-u koja je došla od glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića, Sanader je odgovorio kako “reakcija o saboterima nije došla od glavnog tajnika, jer sabotera (u HDZ-u) nema”. 

“Može biti neko različito mišljenje, ali to su naše unutarstarnačke stvari, mi ćemo to riješiti”, poručio je. 

Jandroković u nedjeljnom razgovoru za N1 nije isključio mogućnost da će oponenti premijera Plenkovića u stranci sabotirati predsjedničke izbore. “To bi bilo jako loše i vjerujem da će se članovi moći nositi s takvom odgovornošću, ali ne isključujem tu opciju”, rekao je Jandroković. 

Za odgovor na pitanje dolaze li Pupovčev SDSS i Glavašev HDSSB u srijedu u Hrvatski sabor kao stranke vladajuće koalcije ili oporba, Sanader je uputio na te stranke. “To pitajte njih, koliko znam, većina je stabilna”, izjavio je politički tajnik HDZ-a. 

Ucitavanje vijesti

Najčitanije

Impressum I Kontakt I Oglašavanje I Uvjeti korištenja © 2019 Nacionalno.hr