Povezite se

Vijesti

General Sačić odbio poziv predsjednika Milanovića; Evo zašto …

Objavljeno

-

Obilježava se 25 -ta obljetnica od izvršene ratnopobjedničke VRO “Bljesak”. Biti će, vjerujem, i primjereno obilježeni ti pobjedonosni povijesni dani ,u SPOMEN na žrtvu hrabrih hrvatskih ratnika za našu SLOBODU, u borbi protiv velikosrpskih osvajača i fašističkih ,zločinačkih okupatora.

Tako su se i mene danas prisjetili iz Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, kao jednog od tadašnjih ratnih zapovjednika Specijalne policije MUP-a RH. Pod glavnim ratnim zapovjedništvom našeg generala, mnogo poštovanog gospodina Mladena Markača, te su me ljubazno usmeno i osobno pozvali na prigodnu Svečanost, na Pantovčak, u sam Ured Predsjednika RH, dana 29.04.2020.godine, objavio je na svojoj Facebook stranici umirovljeni general Željko Sačić .

Iznenađen, kulturno sam se zahvalio ljubaznoj gospođi službenici iz Ureda Predsjednika na lijepoj gesti. Ali sam joj i odmah dao do znanja , da se ne mogu i neću odazvati tom pozivu Predsjednika RH, iz osobnih, moralnih i političkih razloga, i to, kao znak prosvjeda protiv duboke, neutemeljene i neshvatljive uvrede svih hrvatskih branitelja, zbog njegove recentne, brutalno neprijateljske izjave o našoj mrtvoj i živoj ratnoj subraću iz HOS-a, neki dan u Jasenovcu.

Poštovana gospođa službenica mi je rekla da iskreno žali zbog moje odluke o neodazivu, ali da me može razumjeti.

Osobno smatram da sam donio dobru odluku, iako i sam duboko susjećam sa obiteljima svih poginulih u toj pobjedničkoj ratnoj operaciji, a i jako bih volio opet vidjeti moje ratne suborce, ratne heroje. No, bilo bi licemjerno i nemoralno, neprimjereno od mene, da dan dva ranije oštro i javno, opravdano kritiziram Predsjednika RH, a potom, bez njegovih iskrenih riječi kajanja, isprike idem gore, kod njega, da se s njim rukujem, uz smiješak, da se, tapšamo po ramenima i zajedno veličamo našu ratnu pobjedu, a Jasenovac i HOS da – zaboravimo.

Na kraju, neka svatko odluči prema vlastitoj savjesti, hoće li ili neće taj dan biti u Uredu aktualnog Predsjednika RH.

Obilježava se 25 -ta obljetnica od izvršene ratnopobjedničke VRO "Bljesak"..Biti će,vjerujem, i primjereno obilježeni…

Objavljuje Željko SačićPetak, 24. travnja 2020.

Politika

Glavašević na listi lijevo-zelene koalicije

Published

on

Lijevo-zelena koalicija predvođena platformom Možemo! predstavila je u petak svoje kandidate za 6. izbornu jedinicu među kojima je, kao nezavisni, i Bojan Glavašević, nekadašnji saborski zastupnik SDP-a.

Listu će nositi Danijela Dolenec, a Glavašević će biti na posljednjem, 14. mjestu i vodit će preferencijalnu kampanju. „Ovo su ljudi koji imaju čiste ruke i ideje za 21. stoljeće“, objasnio je Glavašević motive zbog kojih se priključio toj koaliciji.

“Glas za nas neće biti bačen, zajednički možemo osigurati dobar život, dobro upravljanje i dobru budućnost za građane“, poručio je.

Tomislav Tomašević (Možemo!) zadovoljan je što im se Glavašević pridružio. Godinama, kaže, surađuju na različitim temama, pa je izborna suradnja njen prirodni nastavak.

Tomašević navodi kako 6. jedinica ima brojne okolišne probleme, od odlagališta Jakuševac do ponovno aktualiziranih planova o izgradnji odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori. Tu su i razvojni problemi, loša prometna povezanost nekih gradova, deindustrijalizacija.

Dolenec poziva građane da daju povjerenje zeleno-lijevoj koaliciji, uvjerava da glas za njih neće biti bačen.

Glavnim okosnicama koalicijskog programa navodi zeleno gospodarstvo, dostojanstvene uvjete rada, društvenu jednakost, demokratizaciju i borbu protiv korupcije.

U toj borbi Bojan je dobro pojačanje, pokazao je da se zna oduprijeti desnici i HDZ-u, izdržati pritiske, čak i prijetnje, u političkom djelovanju ne vodi se popularnošću, nego principima, rekla je Dolenec.

Lijevo-zelenu koaliciju čine Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Čudo u Njemačkoj: krava otelila četvorke i preživjela

Published

on

Krava u Njemačkoj otelila je četvorke što je izuzetna rijetkost i izgledi da se to dogodi iznose 1 na 11 milijuna, objasnili su stručnjaci, a čudesno je da su i telići i majka dobrog zdravlja. 

“To je fenomenalno,” rekla je Claudia Kappeler, vlasnica hrabre krave na OPG-a u južnome gradu Bad Waldsee.

“Krava je bila nemirna i kada sam stigla u štalu dva malena telića već su ugledala svjetlost dana”, rekla je Kappeler o događaju koji se zbio u subotu.

Ubrzo je majka krava otelila i treće, pa zatim i četvrto tele i to posve sama, bez pomoći vlasnika farme i veterinara kojeg su hitno pozvali.

Četvero telića dobrog je zdravstvenog stanja iako su na svijet došli 18 dana ranije, a dobro je i njihova majka Gitana. 

Vlasnici, čini se, vole slovo “G” i nisu mnogo razmišljali pa su uz majku koja se zove Gitana i teladi nadjenuli imena s početnim slovom “G”.

Prinove su tako dobili imena: Gina, Georg, Gebhard i Gregor. 

“Izgledi da krava oteli četvorke iznose 1 na 11 milijuna”, objasnila je Ariane Amstutz, glasnogovornica Saveza njemačkih stočara. 

Godine 2018. jedna krava u Njemačkoj također je otelila četvorke na farmi blizu mjesta Radolfzell na Bodenskom jezeru blizu švicarske granice no uginula je nekoliko dana poslije. 

Ucitavanje vijesti

Politika

Osnovana Mladež HSP-a Split – Mladi iz drugih stranaka odlaze, nama mladi svakodnevno dolaze

Published

on

Dana 04.lipnja u prepunim prostorijama Hrvatske stranke prava u Splitu održan je osnivački Zbor mladeži HSP-a Split. Službenim dijelom predsjedavalo je Radno predsjedništvo u sastavu: Hrvoje Marušić dopredsjednik HSP-a i predsjednik splitske Podružnice, Željan Jurlin, predsjednik ŽV-a HSP-a SDŽ te Marijo Popović, predsjednik Središnjeg nadzornog odbora HSP-a koji je ujedno i tajnik ŽV-a HSP-a SDŽ.

Jednoglasnom potporom svih članova Izabrano je vodstvo Mladeži HSP-a Split: predsjednik Jakov Pavić, dopredsjednici Karlo Čondić i Tino Dodig, tajnik Hrvoje Strižić i rizničar Ante Šolić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Jeroslav Glavaš, Luka Ogrebić i Marin Sičić.

Ovom prilikom zahvaljujemo našim dragim mladim kolegama iz Podružnica Trilj i Podstrana koji su nam pružili potporu na osnivačkom zboru Mladeži naše Podružnice.
Dok iz drugih stranaka mladi odlaze, u nas je potpuno drugačija situacija, jer nam mladi svakodnevno dolaze. Sudeći po tome očito je da radimo kvalitetno te smo na ispravnom putu za razliku od mnogih drugih političkih stranaka. Mladi su oni na kojima svako razumno društvo treba graditi svoju budućnost kako bi svoju energiju, znanje i entuzijazam iskoristili za razvoj našeg društva.
Situacija u cijeloj našoj domovini ali konkretno u gradu Splitu jest takva da su mladi prepušteni sami sebi te veliki broj njih odlazi trbuhom za kruhom jer nemaju kvalitetnu priliku za rad i dokazivanje. Stoga želimo upravo kroz mladež HSP-a potaknuti mlade na angažman kako bi se zajedno izborili za bolju poziciju mladih u društvu od one koju trenutno imaju.
Već sada imamo u planu čitav niz akcija i aktivnosti kojima ćemo pokazati da glavni cilj učlanjivanja u političku stranku ne smije biti dobro se uhljebiti već naprotiv da pokušamo stvoriti uvjete da svi mladi u našem gradu imaju jednaku priliku, priopćeno je iz Mladeži HSP-a Split.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije