General Sačić odbio poziv predsjednika Milanovića; Evo zašto …

Obilježava se 25 -ta obljetnica od izvršene ratnopobjedničke VRO “Bljesak”. Biti će, vjerujem, i primjereno obilježeni ti pobjedonosni povijesni dani ,u SPOMEN na žrtvu hrabrih hrvatskih ratnika za našu SLOBODU, u borbi protiv velikosrpskih osvajača i fašističkih ,zločinačkih okupatora.

Tako su se i mene danas prisjetili iz Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, kao jednog od tadašnjih ratnih zapovjednika Specijalne policije MUP-a RH. Pod glavnim ratnim zapovjedništvom našeg generala, mnogo poštovanog gospodina Mladena Markača, te su me ljubazno usmeno i osobno pozvali na prigodnu Svečanost, na Pantovčak, u sam Ured Predsjednika RH, dana 29.04.2020.godine, objavio je na svojoj Facebook stranici umirovljeni general Željko Sačić .

Iznenađen, kulturno sam se zahvalio ljubaznoj gospođi službenici iz Ureda Predsjednika na lijepoj gesti. Ali sam joj i odmah dao do znanja , da se ne mogu i neću odazvati tom pozivu Predsjednika RH, iz osobnih, moralnih i političkih razloga, i to, kao znak prosvjeda protiv duboke, neutemeljene i neshvatljive uvrede svih hrvatskih branitelja, zbog njegove recentne, brutalno neprijateljske izjave o našoj mrtvoj i živoj ratnoj subraću iz HOS-a, neki dan u Jasenovcu.

Poštovana gospođa službenica mi je rekla da iskreno žali zbog moje odluke o neodazivu, ali da me može razumjeti.

Osobno smatram da sam donio dobru odluku, iako i sam duboko susjećam sa obiteljima svih poginulih u toj pobjedničkoj ratnoj operaciji, a i jako bih volio opet vidjeti moje ratne suborce, ratne heroje. No, bilo bi licemjerno i nemoralno, neprimjereno od mene, da dan dva ranije oštro i javno, opravdano kritiziram Predsjednika RH, a potom, bez njegovih iskrenih riječi kajanja, isprike idem gore, kod njega, da se s njim rukujem, uz smiješak, da se, tapšamo po ramenima i zajedno veličamo našu ratnu pobjedu, a Jasenovac i HOS da – zaboravimo.

Na kraju, neka svatko odluči prema vlastitoj savjesti, hoće li ili neće taj dan biti u Uredu aktualnog Predsjednika RH.

Obilježava se 25 -ta obljetnica od izvršene ratnopobjedničke VRO "Bljesak"..Biti će,vjerujem, i primjereno obilježeni…

Objavljuje Željko SačićPetak, 24. travnja 2020.