Gastronomski putopis ‘Iz Hrvatske s ljubavlju’ uskoro na Hrvatskoj radioteleviziji

HRT (PRess)

Gastronomska serija ‘Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju’ uskoro počinje s prikazivanjem na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).

U glavnoj ulozi je britanski kulinarski virtuoz Dhruv Baker, među ostalim poznat i po tome što je 2010. godine pobijedio na britanskome Masterchefu. Riječ je o seriji od dvadeset nastavaka u trajanju od po 25 minuta, u kojoj Dhruv Baker putuje po Republici Hrvatskoj te upoznaje mjesne gastronomske posebnosti i priprema jela na različitim poznatim mjestima s domaćim namirnicama koje je nabavio ili čak ulovio. Pritom su tomu vrhunskom britanskom kuharu hrvatske namirnice samo temelj s pomoću kojih spravlja delikatese na svoj način dajući vlastite, nove zamisli te istodobno širom svijeta promičući Republiku Hrvatsku.

HRT (PRess)

Gastronomska serija Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju također će se prikazati na programu National Geographic, zahvaljujući kojemu će je moći vidjeti milijuni gledatelja u azijskim državama i Rusiji, koji će se tim putem upoznati s hrvatskim ljepotama te kulturom, gastronomijom i poznatim turističkim odredištima poput Zlatnoga rata na Braču. Osim Brača, Dhruv Baker je obišao i druge hrvatske gradove – Mali Lošinj, Opatiju, Rijeku i Pulu. Inače, Baker je zaljubljenik u svjetske kuhinje rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji. Dhruvova majka podrijetlom je Indijka, a otac mu je bio britanski diplomat.

HRT (PRess)

Gastronomsku seriju Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snimala je zagrebačka produkcijska kuća ‘Mak produkcija’. Od 24. siječnja prikazivat će se na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) svake srijede s početkom u 21.00, a bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.