Furio Radin “rasturio” svojom političkom analizom ! Reagirao dr. Mato Palić …

Izvor: Dražen Prša

Nevjerovatno, danas smo mogli, zamislite, UŽIVO, čuti Furia Radina, potpredsjednika Sabora i zastupnika talijanske nacionalne manjine na N1 televiziji koji je “stručno, promišljeno i argumentirano” objasnio aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

Objasnio je precizno političke trzavice oko izjave njegovog kolege Milorada Pupovca, ali i secirao izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Kao “iskusni politički strateg”, od čijih se istupa u Saboru trese Markov trg, Radin je oštro i bez ustezanja kazao da kako je “taj napad u Uzdolju etnički motiviran i da je to jasno kao dan a političari su se možda trebali snažnije oglasiti i otići na mjesto incidenta”. Naravno, tu ne misleći i na sebe samog !!!

Pokušao je Radin biti i duhovit pa je na pitanje je li Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kasno reagirala na incident u Uzdolju rekao da zastupnici, pogotovo manjinski ne trebaju učiteljicu.

“Mi ne trebamo nikakvu učiteljicu koja će nas podučavati o tome, niti koja će nam reći kakvi mi trebamo biti zastupnici u hrvatskom Saboru”.

Da je na mjestu predsjednice, Radin kaže da bi pozvao sve koje smatra da su ugroženi u ovom društvu da ih pita zašto misle da je atmosfera tako obilježena te da se treba napraviti sve da ne dođe do takvih fizičkih ili verbalnih sukoba.

Politički “strateg” Furio Radin kazao je da ne bi mogli živjeti pet minuta u društvu u kojem je svako nasilje, ili većina, obilježeno etničkim karakteristikama te kako manjinski zastupnici znaju zašto nešto govore ostalim političarima, kada to govore.

Bio je Radin decidiran i na upit što misli o izjavi Milorada Pupovca, objasnivši da bi svi trebali razgovarati o tome zašto je on rekao to što je rekao.

Za kraj je zapečatio: “U svijetu koji eskalira i puca po šavovima, ne znam kako ćemo nastaviti. Ne želim da nitko živi u strahu u Hrvatskoj”.

Radinovo politički stručno objašnjavanje stanje prilika u Hrvatskoj pojasnio je Ustavni stručnjak dr. Mato Palić:

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin drži lekcije PRH Kolindi Grabar Kitarović govoreći kako njima ne treba učiteljica da im kaže kako se trebaju ponašati kao zastupnici u Hrvatskom saboru. Gospodin Radin inače u Hrvatskom saboru sjedi temeljem točno 1 676 glasova. S druge strane PRH je izabrana sa točno 1 114 945 glasova.

Zastupnik Radin je, milošću punokrvnog partnera i potpredsjednik Hrvatskog sabora. On je istovremeno i dio vladajuće većine, ali i član kluba zastupnika IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku. Taj drugi klub zastupnika nije dio parlamentarne većine. Dakle, u isto vrijeme sjedi na dva mjesta, izabran je sa brojem glasova koliko se može skupiti na tri do četiri bolje posjećenih svatova i drži lekcije PRH.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin drži lekcije PRH Kolindi Grabar Kitarović govoreći kako njima ne…

Objavljuje Mato PalićNedjelja, 1. rujna 2019.