Franković: Zatvaranje žičare na “Srđ” jedino zakonito rješenje

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

Gradonačelnik Dubrovnika Mate Franković u priopćenju u petak predvečer ocijenio je kako je zatvaranje žičare na Srđ “jedino zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe Zakona o koncesijama”, a za priopćenje trgovačkog društva Excelsa nekretnine je ustvrdio da su ”neistiniti navodi kako to društvo devet godina čeka na ugovor o koncesiji”.

 “Zbog niza neistinitih navoda u priopćenju iz trgovačkog društva Excelsa nekretnine, Grad Dubrovnik u svojstvu davatelja koncesije dužan je reagirati kako se u javni prostor ne bi iznosile neistine i time zbunjivala javnost”, navodi se u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

“Neistiniti su navodi kako društvo Excelsa nekretine devet godina čeka na ugovor o koncesiji, naime u veljači 2017. dostavljen im je Ugovor o koncesiji koji društvo nikada nije potpisalo, navodi gradonačelnik Dubrovnika Franković. 

“Zakon o koncesijama kojeg je usvojio Sabor RH obvezujući je za sve pa tako i za društvo Excelsa nekretnine, stoga je nevjerojatno kako odgovorna osoba društva Excelsa nekretnine poziva na razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, Grada Dubrovnika i njegovih građana, a istovremeno ignorira ono što je razumno; poštivanje zakona i plaćanje koncesijske naknade sa svim zaostacima”, stoji u priopćenju gradonačelnika Frankovića.

 Kako je istaknuo, zatvaranje žičare jedino je zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe Zakona o koncesijama.

 Franković u ime Grada Dubrovnika i njegovih građana poziva odgovorne osobe društva Excelsa nekretnine “da prestanu manipulirati.” Podsjeća na donesene presude Trgovačkog suda u Dubrovniku i poziva da plate svoj dug iz prošlosti kako bi Grad Dubrovnik mogao s društvom Excelsa nekretnine sklopiti ugovor o koncesiji.

“Pozivati se na interese Grada i njegovih građana, a devet godina obavljati gospodarsku djelatnosti i ostvarivati dobit, a pri tom ne plaćati tom istom Gradu naknadu za koncesiju, u najmanju je ruku licemjerno.” zaključuje  Franković.